home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
f1 katalunja

Sneg i led na Katalunji odložili su akciju trećeg dana testiranja za vozače Formule 1.

Nakon što su dva dana vozili po prilično hladnom vremenu, trećeg dana je na Katalunji vozače dočekao sneg koji je odložio testiranja.

I pored toga štu su svi ulagali velike napore da očiste stazu uslovi se nisu popravili i crvena zastava je ostala podignuta. Tako će biti sve dok se vidljivost ne popravi i ne dozvoli medicinskom helikopteru da neometano poleti.

I pre odlaganja akcije trećeg dana, zbog ledenog vremena su predstavnici timova već razgovarali o mogućnosti da se testiranja na Katalunji produže za jedan dan. Do dogovora ipak nije došlo jer je zaključeno da raspored mora da se ispoštuje bez obzira na okolnosti.

Izvor: Sportklub.rs

Sneg odložio testiranje bolida

Početak današnjeg predsezonskog testiranja bolida Formule 1 odložen je zbog snega na stazi Katalunja u Barseloni. Delovi staze su prekriveni snegom, zbog čega su ekipe ostavile bolide u garažama. Organizatori nisu naveli kada će početi testiranja, a zabrana će ostati na stazi sve dok se ne poboljša vidljivost.

Vozač Zaubera Švedjanin Markus Erikson napisao je na Tviteru: „Katalunja, hvala ti što se osećam kao kod kuće“.

Na prva dva dana testiranja uticalo je hladno vreme, zbog čega se razmatralo o dodatnim danima u Barseloni, ali takvu odluku moraju da donesu sve ekipe jednoglasno.

U četvrtak bi trebalo da se završi prvo četvorodnevno testiranje, a drugi krug testova trebalo bi da počne narednog utorka, takodje u Barseloni.

Nova sezona Formule 1 počinje 25. marta trkom za Veliku nagradu Australije u Melburnu.

Izvor: Beta.rsčitanja : 336Komentari