home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Moto GP vesti

21 Apr 2018 - 20:13 Sport Link
rosi markes

"Ako se Rosi plaši, to je njegov problem ne moj"

Posle pada Valentina Rosija u Argentini kog je prouzrokovao Mark Markez, "doktor" je kazao da se plaši španskog vozača zbog njegove vožnje tokom čitavog trkačkog vikenda. Pred Veliku nagradu Amerike Mark Markez ima šta da poruči Valentinu Rosiju.

Trka za Veliku nagradu Amerike će sigurno biti napeta zbog novog rata kog su u Argentini započeli Mark Markez i Valentino Rosi. Nije do sada bilo nikakvih naznaka smirivanja situacije. Rosi je kazao posle trke na stazi Termas de Rio Ondo da se plaši Markeza koji je uništio sport.

"Ako me se Rosi plaši to je njegov problem ne moj. Trenutno mislim samo na Ostin i na pobedu. Ostalo nije važno. U Argentini je bilo veoma teško preticati, a ja sam hteo da pobedim i da bih napravio razliku morao sam da napadnem u svakom momentu" kaže Markez.

"Ako hoćeš da budeš šampion ne možeš da se baviš spoljnim stvarima i moraš da se fokusiraš na cilj" dodao je šestostruki svetski šampion tokom prvog dana trkačkog vikenda u Ostinu gde je inače Markez pobedio pet puta za redom. 

Izvor: Sportklub.rs

"Oborio si vozača za jedan vikend koliko ja u karijeri"

Valentino Rosi i Mark Makez su imali susret pred Komisijom za bezbednost, a to je njihov prvi susret od kako je "doktor" pao na Velikoj nagradi Argentine usled kontakta sa Špancem.

Kako pišu italijanski mediji bilo je dosta visokog napona prilikom rasprave Marka Markeza i Valentina Rosija tokom sastanka Komisije za bezbednost. Markez je "doktoru" kazao da su svi vozači učili od njega da bi zatim Rosi uzvratio.

"Ja sam za 20 godina oborio četiri vozača, ti si oborio petoricu za jedan vikend" kazao je Valentino Rosi.

Na sednici Komisije se takođe raspravljalo o incidentu Aleša Espargara i Danila Petrućija kao i o komentarima španskog vozača posle trke. Iz Dorne su takođe poručili vozačima da će snositi ozbiljnije sankcije ukoliko prave kontakte sa drugim vozačima bez obzira da li kontakt ima za rezultat pad vozača ili ne. Vozači su inače podneli zahtev da u komisiji koja određuje kazne bude i jedan bivši vozač.   

Izvor: Sportklub.rs

Lorenco: Nisu vozači problem, već direkcija trke

Vozač Dukatija Horhe Lorenco rekao je da su za agresivnu vožnju u Moto GP šampionatu odgovorni zvaničnici, zbog toga što kazne koje se izriču nisu učinkovite.

U poslednje dve nedelje traja debata oko kazni zbog dešavanja na Velikoj nagradi Argentine, na kojoj je branilac titule Mark Markes kažnjen zbog incidenata koje je izazvao u duelima sa Alešom Espargarom i Valentinom Rosijem.

Zbog kontakta sa 'Doktorom', mladi Španac je ostao bez bodova na stazi "Termas de Rio Ondo", ali je od tada bilo poziva da vozač Repsol Honde treba dodatno da bude kažnjen. Međutim, kada je Lorenco upitan pred trku za Veliku nagradu Amerika da li je trenutni sistem kazni blag, petostruki svetski šampion je rekao da je bila potrebna velika kontroverza da bi se to pitanje povelo.

"Kao i uvek, potrebno je da se desi nešto veliko da bi se reagovalo i nešto promenilo. Moje mišljenje je da ne treba da bude tako. Ali, život nije uvek onakav kakav želite. Da bi se nešto promenilo, nešto krupno može da se desi. Sada izgleda da moramo da uradimo nešto zbog Markovih, Alešovih i Valentinovih postupaka. To je trebalo da se desi ranije", rekao je Lorenco, "U opasnom sportu, moramo da zaštitimo vozača. Jedno je biti lud kada ste sami na stazi, ali kada ugrožavate druge vozače, u pitanju je potpuno drugačija priča. Direkcija trka treba da kažnjava jednako oštro u skladu sa postupcima".

Španski motociklista je potom naglasio da vozače ne bi trebalo kriviti jer voze agresivno ako ih sistem ne kažnjava dovoljno za to.

"Nije to krivica vozača, već direkcije trke koja bi trebalo da izriče oštrije kazne, pa se vozači neće tako ponašati. Uvek je kriva direkcija trke", istakao je Lorenco, a prenosi sajt Motorsport.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja ovog vikenda Velikom nagradom Amerika, uz direktne prenose na Sport Klubu.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 440Komentari