home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mišeluk

Pre pet godina posle pauze od pola decenije, ulična staza Mišeluk na periferiji Srpske Atine vraćena je u igru zahvaljujući pre svega grupi entuzijasta. Prvog vikenda juna Novi Sad biće domaćin premijernog ovosezonskog takmičenja na kružnim stazama za šampionat Srbije.

Već pomenuti zaljubljenici u auto sport iz sezone u sezonu podižu nivo organizacije na saobraćajnoj petlji Mišeluk, na radost takmičara i publike, što svakako zavređuje reči hvale. Takmičenje zvanično počinje u subotu. 2. juna u ranim prepodnevnim časovima tehničkim prijemom i verifikacijom. Posle toga slede slobodni, a tačno u podne i zvanični sa merenjem vremena, tačnije kvalifikacioni za startne pozicije na trci. Deo publike koji voli da pogleda i treninge neka se pridržava zadatih vremena, jer su organizator unazad gledano uredno pratili satnicu.

Nedelja je rezervisana za trke po klasama, tačnije u najvećem broju po divizijama. Start prve trke zakazan je 12 časova, a sat vremena ranije biće upriličen brifing sa vozačima. Sve divizije i klase voziće po 15 krugova, izuzev Kup fića koji će voziti 6 krugova.

Saobraćajna petlja Mišeluk

Dužina staze iznosi 3.420 metara, širine je od 6-11 metara, sa asfaltnom podlogom. Vozi se levi krug. Staza se nalazi na saobraćajnoj petlji „Mišeluk“ sa sremske strane grada Novog Sada.

Izvor: Plumrace.comčitanja : 654Komentari