home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

McLaren Sparco

Svaki kilogram je bitan na trkačkoj stazi, a proizvođači automobila već decenijama rade na tome da dobiju prednost nad konkurencijom. Ipak, McLaren i Sparco su razmišljali malo drugačije od drugih, pa je tako nastalo najlakše trkačko odelo na svetu koje ispunjava FIA propise.

McLarenovi vozači Formule 1 koriste SP16+ odelo još od 2016., ali od nedavno isto odelo mogu da poruče i kupci McLaren automobila.

McLaren Sparco

Trkačko odelo je teško samo 0,59 kg i karakterišu ga rukavi i nogavice oko zglobova i članaka bez šavova, tanki patent zatvarač (cibzar/rajsferšlus) i naramenice, kao i vrlo tanak konac korišćen za  šavove. Dvoslojna postavka vatro-otpornog materijala je udobna i omogućava dovoljno vazduha, navodi McLaren. Iako su mnogi elementi skinuli samo mikrograme, to je doprinelo da se stvori odelo koje je 10% lakše od bilo kod drugog trkačkog odela, tvrdi McLaren. Svako odelo se ručno pravi u Italiji i potrebno je 10 sati da se završi.

Cena SP16+ trkačkog odela kreće od 2,990 dolara, dok je personalizacija još najmanje 320 dolara. McLaren takođe nudi kacigu, trkačke cipele i rukavice posebno.

Izvor: Dmotion.rs

Foto: McLarenčitanja : 275Komentari