home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Moto GP vesti

29 Nov 2018 - 20:40 Sport Link
Valentino Rosi

Vale ne dozvoljava opuštanje: Novi motor nije dovoljan

Posle prvog dana testova u Heresu, vozač Jamahe Valentino Rosi kaže da motor koji je japanska fabrika spremila za novu sezonu nije dovoljan kako bi se taj tim borio za pobede u Moto GP šampionatu.

Na testovima u Valensiji Jamaha je pokazala određen napredak i Maverik Vinjales i Valentino Rosi su poručili da su zadovoljni motorima. Ipak Italijan je kazao da je još izmena neophodno, a to ponavlja i posle testiranja u Heresu.

"Jasno je da je izbor motora dobar. Ali ja ne osećam da je to dovoljno velika razlika. To nije dovoljno veliki korak. Ako porediš ostale najbrže vozače, manje više imamo istu brzinu kao i prošle godine", kazao je Rosi koji je prvog dana testiranja u Heresu bio 17. zbog problema sa zadnjim pneumatikom.

"Ovo je problem za mene: Sa novom gumom, motor je veoma dobar. Maverk je veoma brz kao i Franko koji nema mnogo iskustva. Ali ako prođe više vremena, četiri ili pet krugova iz nekog razloga imamo problem. Jamahi mora da bude jasno da novi motor za 2019. nije dovoljan. Da je sutra trka, bili bismo peti, šesti ili sedmi. Možda četvrti ako bi neko ispao, ali ne bismo se borili za pobedu", kazao je Rosi.

Maverik Vinjales je na drugoj strani mnogo zadovoljniji od iskusnog Italijana. Njegovi rezultati u Heresu su takođe mnogo bolji.

"Konstantni smo i srećan sam sa time kako se ponaša guma posle više krugova. Gume izdržavaju i 30 krugova, a ja mogu da imam dobra vremena čak i kada se gume istroše. Možemo da napredujemo u elektronici", kazao je Španac koji ne misli kao Valentino Rosi da motor još nije dovoljno dobar.

"Nisam zabrinut i moji komentari su veoma jasni. Moji komentari se vide u podacima. Na Jamahi je da odluči kakav će motor biti, a na nama je da damo komentare. Zadovoljan sam kako motor funkcioniše kada se ulazi u krivinu i to je najveća razlika u odnosu na prošlu godinu.

Izvor: Sportklub.rs

Za kraj - Nakagami najbrži u Herezu

Poslednji Moto GP dan u ovoj kalendarskoj godini završen je prijatnim iznenađenjem koje nam je u Herezu priredio Takaki Nakagami.

Drugog dana testova u Herezu i poslednjeg dana tokom koga su vozači bili na stazi u 2018. godini završen je tako što je najbolje vreme imao japanski vozač Takaki Nakagami na svojoj Hondi.

Nakagami je najbrži krug na testovima izvozao za 1:37.945 i pokazao da u sredu nije slučajno bio jedan od najimpresivnijih na stazi. U četvrtak je uz to bio i najbrži.

Japanac je tako završio ispred šampiona Marka Markesa koji je za 25 hiljaditih delova sekunde imao sporije vreme na svojoj Repsol Hondi.

Prvih deset vozača drugog dana testiranja bila su u manje od sekund zaostatka.

Treći je bio Maverik Vinjales, a sledili su ga Horhe Lorenco, Danilo Petrući, Franko Morbideli, Džek Miler, Andrea Doviciozo, Frančesko Banjaja i Aleks Rins.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 850Komentari