home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kimi Raikonen

Finski automobilista Kimi Raikonen je poznat po tome da ne vodi najuredniji život van staze i da je često gost poznatih žurki. Ipak ledeni Finac kaže da mu to u karijeri ni malo nije smetalo.

Bivši vozač Ferarija i sada vozač Alfa Romea Kimi Raikonen je o svom "parti životu" govorio za podkast "Iza grida". Zna se da je Kimi, kako se to kaže "parti manijak", ali on smatra da mu je takav način života upravo doneo rezultate koje je ostvarivao u Formuli 1.

"Očigledno se ljudi često šale na taj račun, ali ja mislim da je više istina nego šala kada se kaže da sam bolje vozio kada sam radio šta god sam hteo između trka nego kada sam se u tim periodima uzdržavao od zabave, pića i ostaloga. Ima previše dokazanih teorija da radiš bolje kada se prethodno malo zabaviš", kazao je Kimi Raikonen.

"Čitavo leto je za trkanje i za žurke. To nije ništa novo, za mene je to normalno. Sa spolja sa gledaš možda je to malo uvrnuto, ali za mene je to u prošlosti bila normalna priča. Uvek sam mislio da ako si opušteniji, onda možeš da uložiš više napora i koncentracije na stazi jer si tada nisi sasvim siguran. Na kraju rezultat bude bolji. Uvek sam se šalio da dokle god imaš više dana kada si pijan nego kada si mamuran, tada je sve u redu" , kaže Finac.

Raikonen će ove godine napuniti 40 godina, a posle pet sezona u svom drugom mandatu u Ferariju on će voziti za Alfa Romeo.

"Uživam u svemu jer inače onda ne bih bio ovde sada. Volim brzinu, ali nikada zaista nisam previše o tome razmišljao. Uživam u trkanju. Testiranje je odlično sa novim bolidima i biće uzbudljivo videti nove bolide. Najvažnije je trkanje i da se takmičimo međusobno. Bolno je nekad kada grešiš i kada ne dobijaš ono što želiš ali i to je izazov i to je još bolje".

Nova sezona Formule 1 počinje u predstojećeg vikenda u Melburnu, a akcija na "Albert parku" počinje u noći četvrtak na petak u 2 časa iza ponoći.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 268Komentari