home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Monca

Prvi čovek Automobilskog kluba Italija Anđelo Stiki Damijani izjavio je da je legendarnoj "Monci" potrebno 60 miliona evra za renoviranje da bi ono bilo gotovo za 100. godišnjicu, ali i da bi obezbedila svoju budućnost u Formule 1.

Krajem prošle godine pojavile su se informacije da čelnici staze planiraju velike promene za njen jubilej 2022. godine, koje uključuju i uklanjanje jedne šikane. Međutim, Monca ima ugovor za organizaciju Velike nagrade Italije za još ovu sezonu, a Damijani naglašava da je situacija hitna i da je potrebno što pre naći 60 odsto predloženog budžeta od 100 miliona evra za renoviranje. Zbog toga je zatražio i pomoć italijanske Vlade, koja je važna za budućnost same staze.

"Mi smo zaduženi za isplatu nadoknade vlasnicima Formule 1 i ne možemo da potrošimo novac na veoma hitno renoviranje staze. U pitanju je stara staza, koja se bliži svojoj 100. godišnjicu. Pravi način da dočekamo taj dan je da stazu unapredimo u skladu sa njenom istorijom. Ukoliko bi pomoć došla od italijanske Vlade, to bi bilo ključno da bismo uradili sve što treba. Uspeli smo da pronađemo balans zahvaljujući pomoći regiona Lombardije, koja ističe ove godine i moramo da je obnovimo za naredih nekoliko godina", rekao je Damijani.

"Monca" poslednjih godina dobija kratkoročne ugovore sa Formulom 1, pošto od 2016. godine redovno dolazi do zastoja u pregovorima. Jedan od problema su ugovori koji su potpisani sa prethodnim vlasnicima Formule 1.

"Imamo komplikovane i teške pregovore sa Liberti Medijom, koja je nasledila previše skupih i neodrživih ugovora. Ali, ovde se svodi na organizacioni aspekt. Verujem da ćemo postići dogovor i da ćemo odraditi sve potrebne radove", istakao je Damijani.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 255Komentari