home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Igor Drive

Kako se i pretpostavljalo, Igora drajv, novi ruski autodrom u blizini Sankt Peterburga, biće treća stanica na putu DTM karavana 2020, čime je kompletiran kalendar šampionata za 2020. godinu.

Ruska runda serije biće održana u terminu od 29. do 31. maja i predstavljaće prvi međunarodni trkački događaj na Igora drajvu. Pre dve nedelje, DTM je objavio kalendar za iduću godinu i imenovao 9 od 10 staza na koje će otići.

Poslednje, deseto mesto, popunila je pista koju je projektovao Herman Tilke, a s kojom je ugovor potpisan danas, prilikom svečanog otvaranja autodroma lociranog 80 kilometara severno od Peterburga. Ceremoniji su od DTM vozača prisustvovali novi šampion Rene Rast, Filip Eng i Danijel Hunkadelja.

Krug na Igora drajvu vozi se suprotno smeru kretanja kazaljke na satu. Njegova dužina je 4.086 metara, širina od 12 do 15 metara, ima osam levih i šest desnih krivina. Maksimalni uspon je 12%, a maksimalni spust iznosi 8%.

DTM se u Rusiji trkao između 2013. i 2017. na Moskovskom autodromu. Kompletan kalendar serije za iduću godinu uključuje samo četiri runde u Nemačkoj, a čak šest u ostalim evropskim zemljama: Belgiji, Rusiji, Švedskoj, Italiji, Velikoj Britaniji i Holandiji.

“Drago nam je što posle pauze vraćamo DTM u Rusiju. Igora park je impresivan kompleks, spreman da ugosti međunarodni auto-sport svetske klase. Konfiguracija staze deluje kao da može da omogući uzbudljivo trkanje, što će prilikom naše posete idućeg maja zadiviti gledaoce na tribinama, kao i one koji nas budu gledali na televiziji”, izjavio je Ahim Kostron, jedan od direktora u organizaciji koja promoviše DTM.

Rast je ocenio da mu je staza krajnje interesantana: “Već sam pregledao fotografije i snimke na Jutjubu da bih stekao bolju predstavu o tome kako će sve to izgledati. Staza deluje prilično brza u nekim sekcijama, a to mi vozači uvek želimo, brze krivine u kojima morate da pokažete hrabrost.”

Hunkadelja smatra da je Igora drajv još jedno remek delo Hermana Tilkea, a konfiguraciju piste opisao je kao veoma raznovrsnu.

“DTM runda u Rusiji će dogodine sigurno biti jedan od vrhunaca sezone”, dodao je pilot R-Motorsport Aston Martina.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 453Komentari