home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Markes pad

Kako prenosi Sport Klub, prvi slobodni trening pred nedeljnu Veliku nagradu Tajlanda u Moto GP kategoriji obeležio je težak pad aktuelnog šampiona i vodećeg u generalnom plasmanu Marka Markesa.

Španac je na nešto više od pet minuta pre kraja treninga pao sa Honde u jednoj krivini i prizor zaista nije bio naivan. Zadnji deo njegovog motora bukvalno raspao, ali srećom Markes je vrlo brzo stao na noge i vidno šepajući, uz pomoć ljudi iz redarske službe, otišao do vozila hitne pomoći.

Petostruki prvak sveta je transportovan u obližnji medicinski centar, gde će biti obavljeni detaljni lekarski pregledi.

Markes je skoro sat vremena posle incidenta prebačen u bolnicu u Buriramu zbog daljih pregleda leve noge i leđa.

Španac je u trenutku pada imao najbolje vreme (1:31.187), ali su ga do kraja prvog treninga pretekli Fabio Kvartararo (Jamaha, 1:31.170) i Maverik Vinjales (Jamaha, 1:30.979).

Kvalifikacije su u subotu u 9:10, a trka u nedelju u 9 časova uz prenos na Sport Klubu 3.

Izvor: Sportklub.rs

Markes: Nisam mogao da dišem

Vozač Repsol Honde Mark Markes rekao je da osećao bol u celom telu posle pada tokom prvog treninga pred Veliku nagradu Tajlanda, ali da se brzo oporavio i zato vratio na stazu.

Španski motociklista, koji već ovog vikenda u Buriramu može da osvoji šestu titulu u kraljevskoj klasi, a osmu ukupno, doživeo je težak udes u sedmoj krivini. Markes je bio jasno potresen posle pada i jedva je hodao, pa je prebačen u lokalnu bolnicu, ali se vratio na stazu za drugi trening, koji je završio na šestom mestu.

„Pet sekundi nisam mogao da dišem. Iz tog razloga sam bio na tlu, na šljunku. To je trajalo pet sekundi, ali je meni izgledalo kao da je prošlo 20. Bio je to jak udarac, postepeno mi je bilo bolje i kad sam stigla u medicinski centar već sam bio u redu. Ali, shvatam da lekari moraju da procene situaciju na najbolji način, zbog toga smo i otišli u bolnicu, ali je najvažnije da sam ja dobro. Boli me sve, ali najveći problem mi je bilo to što nisam mogao da dišem“, rekao je Markes.

Markes je objavio da je potpuno zatvorio gas pre udesa, što obično ne radi u komplikovanim krivinama koje idu udesno.

„Bio sam mnogo sporiji nego u normalnim krugovima jer sam išao iz boksa. Imao sam nove pneumatike, možda staza nije bila dovoljno čista, ali je to normalno. Glavna razlika je da obično u toj krivini ne zatvarate gas. U tom krugu sam ga ja zatvorio potpuno jer sam jurio. Kada se to desi, dođe do problema sa zadnjom gumom. Nije bio mehanički problem, više je to moja greška jer sam vozio sporo. Možda je veći problem od te promene vožnje bilo to što pneumatik nije bio spreman ili je taj deo staze bio prljav, teško je razumeti“, naglasio je Markes.

Do kraja sezone Moto GP šampionata ostalo je još pet trka, a Markes u generalnom plasmanu ima 98 bodova prednosti u odnosu na Andreu Dovicioza. To ujedno znači da mladi Španac titulu može da obezbedi u Buriramu ukoliko osvoji barem dva boda više od vozača Dukatija.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 926Komentari