home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Maverik Vinjales

Kako prenosi Sport Klub, Dorna i Vlada Mađarske pregovaraju o tome da od 2022. godine ta zemlja bude domaćin Velike nagrade u Svetskom šampionatu u motociklizmu.

Ukoliko Mađarska zaista postane novi domaćin trka u Svetskom šampionatu u motociklizmu, one bi se održavale na potpuno novoj stazi i to na istoku države. Konačna odluka Vlade Mađarske o organizovanju Velike nagrade će biti donesena početkom naredne godine.

"Srećan sam da mogu da objavim da je MotoGP spreman da se vrati u Mađarsku. Strategija razvoja mađarskog motosporta je predstavljena vladi i strategija obuhvata brojne ciljeve i mere. Ona je važna za turizam ali i industriju koja ima presudan uticaj na mađarsku eoknomiju. Ključ je razvoj Hungaroringa i domaće sportske infrastrukture, a ključna će biti nova staza i MotoGP događaj", rekao je mađarski ministar inovacija i tehnologija Laslo Palkovič.

Mark Markes

"Ponosan sam da objavim da su počeli pregovori o još jednoj trci u MotoGP kalendaru i što nastavljamo da razvijamo naš sport širom sveta. Nova trka i nova staza u Mađarskoj je uzbudljiv projekat za sve nas i vraća MotoGP u zemlju koja ima veliku tradiciju u trkanju", poručio je izvršni direktor Dorne Karmelo Espeleta.

Memorandum o sporazumevanju koji je potpisan znači da bi Mađarska mogla da bude domaćin MotoGP trka od 2022. do 2026, a ugovor će biti potpisan u februaru 2020.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 441Komentari