home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kaciga Hamilton

Kako prenosi Sport Klub, svetski savet za auto-moto sport ukinuo je pravilo po kojem je vozačima Formule 1 određeno da samo tokom sezone mogu da imaju samo dva dizajna na svojim kacigama.

Po novom pravilu, vozačima će biti dozvoljeno da menjaju izgled kaciga koliko god puta žele između trka.

Prethodno pravilo je uvedeno 2015. godine s ciljem da navijači bolje mogu da razaznaju vozače na stazi, a u njemu je stajalo da “kaciga mora da ima približno isti dizajn” na svakoj trci sezone. Međutim, bio im je dozvoljen jedan izuzetak na trci koju sami izaberu, kao i u slučaju da promene tim tokom godine.

Vozači su kritikovali to kritikovali, pošto nisu mogli da menjaju dizajn u slučaju neke posebne prilike, ako su već iskoristili izuzetak. Pre uvođenja pravila koje je sada ukinuto, Sebastijan Fetel je, na primer, menjao dizajn svoje kacige posle svake pobede.

Uvođenje 'oreola' je kacige učinilo manje vidljivijima, pa one ne mogu više da budu referenca za identifikovanje vozača.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 startuje narednog vikenda Velikom nagradom Australije, koju ćete moći da pratite na Novoj Sport.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Mark Thompson/Getty Imagesčitanja : 499Komentari