home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Monaco F1

Na obaveštenje Formule 1 i FIA da su tri trke odložene, oglasili su se iz Monaka i navode da trka u Kneževini nije odložena nego otkazana.

Kako prenosi Sport Klub, Formula 1 oglasila se u četvrtak kratkim saopšenjem u kome je navela da se Velike nagrade Holandije, Španije i Monaka odlažu i da se radi na pronalaženju novih termina.

Međutim, odmah nakon toga oglasili su se iz Monaka uz tvrdnju da jedna od omiljenih trka svih ljubitelja Formule 1 nije odložena nego defininitvno otkazana.

Organizatori iz Monaka objasnili su da je ova odluka spoj različitih okolnosti, uključujući i potencijalni problem sa odgovarajućim brojem radnika potrebnih da se napravi staza, ali i volontera koji bi radili tokom trkačkog vikenda.

Moto GP trka koja je trebalo na istom mestu da bude održana dve nedelje ranije, takođe je otkazana.

"Trenutna situacija je takva da ne znamo kako će se razvijati pandemija, ne znamo ni kako će sve to uticati na svetski šampionat, nesigurni smo po pitanju broja timova koji bi učestvovali jer moramo u obzir da uzmemo različite odluke različitih zemalja i ograničenja u pristupu Kneževini Monako. Pritisak svih koji imaju veze sa trkom i njihovog osoblja koje nije u mogućnosti da preduzme potrebne korake u organizaciji trke kao i činjenica da je za trkački vikend potrebno više od 1500 volontera, sve to zajedno zači da je situacije neodrživa. Kao rezultat svega navedenog i nakon pažljiviog razmatranja celokupne situacije u svetu, sa velikim žaljenjem Auto klub Monako doneo je odluku da otkaže trku", poruluju organizatori.

Nakon otkazivanja Velike nagrade Australije, u ovom trenutku je jasno da će kalendar biti sigurno skraćen za dve trke.

Izvor: Sportklub.rs

Formula 1 odlaže primenu novih pravila

Pandemija koronavirusa već je uticala da se dosta trka odloži i otkaže, tako da je logična posledica krajnje neizvesnog održavanja ovogodišnjeg šampionata i odlaganje primene promena pravila.

Planirano je da se 2021. uvedu pravila koja bi označila novu revoluciju u karavanu na četiri točka. Međutim, kako je jasno da se neće voziti ove godine prvobitno određen broj trka, a kako stvari stoje pitanje je da li će se i pola od tog broja odvozati, usledila je potpuno logična odluka vrhovnog tela svetskog automobilizma FIA da se primena novih pravila odloži za godinu dana.

- Nezvaničnim sporazumom FIA, Formule 1 i svih timova, primena tehničkih pravila koja su trebala da se dogode 2021. biće pomereno za 2022. Zbog novonastale finansijske situacije svi su saglasni da timovi i u 2021. koriste šasije iz ove godine. Što se tiče dalje budućnosti ovogodišnjeg šampionata i promena koje su uslovljene pandemijom koronavirusa, to će biti raspravljeno na budućim sastancima - glasi u saopštenju FIA.

Do sada je odloženo ili otkazano prvih sedam trka svetskog šampionata Formule 1.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 216Komentari