home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toto Volf

Kako prenosi Sport Klub, šef ekipe Mercedesa Toto Volf postao je vlasnik dela Aston Martina, koji se sada nalazi u posedu kanadskog milijardera Lorensa Stola.

Strol je takođe vlasnik Rejsing Pointa, koji će se od naredne godine u Formuli 1 takmičiti kao Aston Martin.

Volf je kupio nešto manje od pet odsto akcija u britanskoj kompaniji, ali će to posle izdavanja prava postati 0,95 odsto. Portparol Mercedesa objavio je da to neće uticati na Volfovu ulogu u Mercedesu, čiji je i deoničar, već da je to samo finansijska investicija.

Ranije ovog meseca odobreno je Strolovo preuzimanje Aston Martina, a on je imenovan za novog izvršnog predsednika kompanije pošto je uložio 260 miliona funti novog kapitala.

Volf je kupio skoro 14,5 miliona deonica, a po današnjoj ceni one vrede nešto manje od osam miliona funti. On je trenutno vlasnik 30 odsto Mercedesovovog tima u Formuli 1 i trenutno pregovara o produžetku ugovora sa Dajmlerom, u čijem posedu je nemačka ekipa. Dajmler je takođe deoničar u Aston Martinu, pošto je dobio pet odsto akcija 2013. godine zauzvrat za isporuku motora i električnih komponenti.

Pre nego što je preuzeo ulogu šefa tima u Mercedesu 2013. godine, Volf je morao da se oslobodi akcija koje je imao u Vilijamsu. Međutim, u Dajmleru ne vide u njegovom ulaganju u Aston Martin, koji će dogodine imati svoj tim u Formuli 1, kao sukob interesa, posebno jer je Mercedes dobavljač motora Rejsing Pointa trenutno.

Volfovu investiciju su odobrila relevantna tela unutar Dajmlera, ali je uprkos tome izvesno da će rivalski timovi dovesti u pitanje taj potez. Ranije su pojedini već izrazili nezadovoljstvo zbog bliske saradnje Mercedesa i Rejsing Pointa, ali i činjenicom da su Volf i Strol bliski prijatelji. Većina timova Rejsing Point smatra Mercedesovim B timom, posebno posle sličnosti između ovogodišnjeg bolida Strolove ekipe sa prošlogodišnjim šampionskim nemačkog tima. Iz Rejsing Pointa su naglasili da su samo kopirali prošlogodišnji Mercedes, a da ne vide problem u tome s obzirom na to da kupuju veliki broj delova od nemačke kompanije.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 888Komentari