home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Vilijams

Kako prenosi Sport Klub, Vilijams razmatra delimičnu ili čak potpunu prodaju Formula 1 tima kao deo strategije da se osigura budućnost.

Finansijski pritisci i problemi za timove Formule 1 izazvani pandemijom koronavirusa toliki su da se pojavila vest da Vilijams razmatra mogućnost da delimično ili čak u potpunosti proda F1 tim.

Portal Motorsport.com piše da u Vilijamsu već traže moguće zainteresovane kupce.

"Upravljački bord razmatra različite opcije koje su kompaniji na raspologanju. Te opcije uključuju, ali nisu ograničene samo na to, i prikupljanje novčanih sredstava prodaju manjeg paketa akcija, većeg paketa akcija ili čak cele kompanije. Još uvek nije doneta bilo kakva odluka, ali razgovaramo sa potencijalnim kupcima i kompanija je u 'formalnom procesu prodaje'", navodi se u saopštenju.

Vilijams je pomoć zatražio i od brojnih finansijskih savetnika kako bi se pronašli potencijalni investitori ili kupci.

"Kompanija nije još uvek dobila nikakve ponude, ali možemo da potvrdimo da smo u kontaktu sa nekoliko strana koje su potencijalno zainterseovane za ulaganje. Nema nikakvih garancija da ćemo dobiti ponudu, nismo utvrdili ni tačne uslove koje zahtevamo od potencijalnog ponuđača. Kompanija zadržava pravo da odustane ili da izmeni detalje ovog procesa, a u skladu sa tim javnost će biti obaveštena", navodi se dalje u saopštenju.

Cela ova priča dolazi nakon što je Vilijams objavio finansijske podatke za 2019. i prijavio gubitak od 13 miliona funti. Samo godinu dana ranije, Vilijams je imao profit od 12.9 miliona funti.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Rudy Carezzevoli, Getty Images Sport

Volf tera Botasa?

Veliko je pitanje kada će početi ovogodišnja sezona Formule 1, ali iako nema uzbuđenja na vrelom asfaltu, definitivno ih ima van njega.

Fetel je završio priču sa Ferarijem, a njega će zameniti Karlos Sains. Rikardo se dogovorio sa Meklarenom, a čini se da Toto Volf ne želi da Mercedes miruje. Iako je tandem Hamilton - Botas odlično funkcionisao za Srebrnu strelu, prvi čovek tima navodno želi da rastavi taj tandem.

Kako prenosi "AutoHebdo" Toto Volf je izrazio želju da Botas ode u Reno. Volf je priznao da su se ovi potezi oko transfera vozača dogodili ranije nego što je očekivao i da moraju da budu ispraćeni.

Nije eksplicitno rekao ko bi u tom slučaju zamenio Botasa, ali mašta se kod mnogih raspalila da Volf pikira Sebastijana Fetela. To bi zaista bilo spektakularno videti Hamiltona i Fetela u istom timu, dvojicu svetskih šampiona koji zbirno imaju 10 titula. Samo, pitanje je da li bi Fetel prihvatio da bude drugi vozač Hamiltonu i drugo je pitanje da li Mercedesu odgovara da ima dve tako jake ličnosti i pusti ih slobodno da se trkaju.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 252Komentari