home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aleks Rins

Kako podseća Sport Klub, tokom kvalifikacija na prošlogodišnjoj Velikoj nagradi Češke u Brnu su Aleks Rins i Mark Markes imali blizak susret, a vozač Suzukija kaže da se od tada promenio njegov odnos sa osmostrukim svetskim šampionom.

Rins je u Brnu bio u brzom krugu i stigao je Markesa koji se kretao sporije. Oni su imali kontakt i Suzukijev vozač je uspeo da pronađe prostor i da prođe Marka. Kasnije je Markes imao odogovor nešto kasnije.

"Mark je dobar u tim mentalnim stvarima, igra se sa mnogim vozačima. U Brnu je video da sam brz i otvorio mi je liniju ali ne previše. Bio sam na suvoj liniji i dodirnuo sam ga. Izgubio sam krug ali sam nastavio da guram. U poslednjoj šikani me je obišao, bio je blizu i bili smo blizu udesa i onda je otišao u boks", rekao je Aleks Rins.

Rins dodaje da je tada sebi rekao da ga Markes smatra zapravo za rivala. Inače posle tog incidenta Rins je poručio da Markes ne poštuje druge vozače, da bi ga nekoliko nedelja potom dobio u direktnom duelu u Silverstonu.

"On je čovek koga treba pobediti i rivalitet je velik. U 2019. smo on i ja imali nekoliko momenata na stazi. Sigurno kad završi isrped mene ljut sam, hoću da ga pobedim. Međutim i njemu je tako, kada sam ga dobio na Silverstonu bio je ljut. Sviđa mi se to jer to znači da sam uradio dobar posao. On je neverovatan vozač i ako me vidi kao rivala onda to znači da sam tu i da se borim sa njim", dodao je Rins.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Mirco Lazzari gp/Getty Imagesčitanja : 369Komentari