home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

BMW livreje za DTM

4 Jun 2020 - 19:08 Sport Link
DTM 2020

BMW M motorsport prikazao je livreje šest fabričkih automobila koji će se takmičiti u predstojećoj DTM sezoni.

Šampionat startuje u julu na ulicama Nirnberga, a prethodi mu zvanični kolektivni test na Nirburgringu, koji se vozi iduće nedelje. Tom prilikom će asfalt premijerno zagristi šest “M4 DTM” trkačkih sprava u aktuelnim bojama.

Kako je BMW zadržao većinu svojih premijum partnera, u livrejama nema previše izmena, a jedina krupna izvedena je na spravi Tima Gloka, zahvaljujući novom sponzoru, brendu iQOO, ponovo ofarbanoj u žuto.

Automobili Marka Vitmana, Šeldona van der Lindea i Filipa Enga nosiće livreje koje pamtimo iz 2019, njihovi sponzori bili su i ostali redom: Šefler, Šel i ZF. Povratnik u DTM a BMW debitant Lukas Auer voziće mat crni “M4 DTM” sa logom BMW banke, kakav je prethodnih godina imao Bruno Spengler. Analogno tome, bivši Audijev privatnik Džonatan Aberdin je po prelasku u BMW redove zadužio boje koje su prošle sezone krasile auto njegovog prethodnika Joela Eriksona.

“Veoma smo srećni što su moćni partneri uz nas čak i u teškim vremenima poput ovih”, komentarisao je Jens Markvart, direktor sportskog BMW odeljenja.

“Pandemija korone zakočila je i DTM i kada sezona najzad bude mogla da počne, to će biti pod uslovima drugačijim od onih na koje smo navikli. Zato smo svi mi još zahvalniji na lojalnosti i trajnoj podršci naših partnera. To još jednom pokazuje da smo svi jedan tim i da se zajedno borimo za uspeh.”

“Izmenjeni DTM kalendar čini da još željnije iščekujemo start sezone. Zajedno s partnerima, spremni smo da pružimo maksimum u 2020.”

Kalendar prvenstva obuhvata deset takmičarskih vikenda i 20 sprint trka koje će se od jula do novembra voziti na pistama u Nemačkoj, Belgiji i Holandiji.

Tekuća godina biće poslednja za DTM kakav poznajemo, jer će Audi po njenom okončanju istupiti iz serije, a posle gotovo dvodecenijskog fabričkog prisustva.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 482Komentari