home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rally

Rano ujtru zagrmeli su iznad Egejskog mora najsnažniji reli motori sveta i počela su dva subotnja kruga od po tri brzinska ispita (32 km…9 km…..13 km). Dok se u obližnjim hotelima na obali služio doručak turistima (skoro samo onima iz Rusije i Srbije) majstori relija su nastavili vrlo tešku borbu za što bolje plasmane.

Rally

Najbolje se snašao Francuz Sebastijen Ožie sa „tojotom“ a sa malim zakašnjenjem  je vreme ostvario Belgijanac Tijeri Nojvil sa „hjundaiem“ (+ 1,8 sek.). Treći je bio sa „tojotom“ odlični Britanac Elfin Evans (+ 8,8 sek.), dok je četvrto vreme posle totalno oštećene gume pripalo legendarnom Loebu u „hjundaiu“ (+ 18 sek). Veliki maler je doživeo zvanični svetski prvak, Estonac Ot Tanak, sa „hjundaiem“, za kojeg je današnja vožnja po svemu sudeći okončana zbog polomljenog sistema za upravljanje, a skoro je sigurno da je došlo do nekog prejakog udarca u kamen.

Ispit broj 4 je opet dobio Ožie ispred Nojvila i Evansa. Rovanpera se ubrzao i završio na četvrtom mestu, dok je peti bio Loeb. Ožie je i dalje vodeći u generalnom sa samo 3 sekunde prednosti nad Belgijancem Nojvilom. Organizator je zarad prašine koju na brzincima ostavljaju vozači i tako usporavaju one iza sebe, vreme razmaka starta izmedju takmičara, sa 3 povećao na 4 minuta.

Usledio je i poslednji ispit prvog kruga od 13.15 km.

Bio je odličan za upornog Tijeri Nojvila koji je za 1,4 sekunde nadmašio vodećeg u generalnom, Ožiea. Treće mesto na tom brzinskom ispitu je pripalo Evansu a četvrto Loebu.

U generalnom je prvi Ožie, 2. Nojvil (+ 1,6 sek) 3. Evans (+ 12.3) 4. Loeb (+ 21.7) 5. Rovanpera (+ 25.4).

Posle skoro 3 sata odmora i mnogih mehaničarskih doterivanja Turski reli se nastavio u 13.45, ponavljanjem brzinaca iz prvog kruga.

Izvor: Mojsvetbrzine.rsčitanja : 266Komentari