home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Borković

Drugom trkom na madjarskom Hungaroringu, spuštena je zavesa serije TCR Istočna Evropa 2020. Naš najuspešniji automobilista, 36. godišnji Pančevac, Dušan Borković, pobedio je po osmi put na ovogodišnjim TCR pistama, i tako upisao svojevrstan rekord – pobede na svim kvalifikacijama i svim trkama jedne serije.

Naš drugi predstavnik, 44. godišnji Užičanin i takodje sjajni internacionalac, Milovan Vesnić, danas nije stigao do podijuma, ali,  imao je sreće sa bodovima. Trku je započeo kao drugi, ali je već posle nekoliko krugova morao da prepusti tu poziciju Čehu Galašu a malo kasnije i Čehu Makašu….Vesnić je u cilj ušao kao četvrti. U konačnom generalnom plasmanu je  osvojio isti broj  bodova kao i Galaš …. 48, medjutim zarad više drugih mesta u ovoj godini, trebalo bi da je zaradio titulu vicešampiona serije TCR Istočna Evropa 2020.

Odmah posle cilja Dušan Borković se putem svoje stranice FB obratio navijačima:

„Evo, završila se i poslednja trka u šampionatu. Osam trka i osam pobeda, stopostotni učinak, sve kvalifikacije prvi, evo i sada po ovim kišnim uslovima, gde sam sumnjao da mogu da pobedim, jer se po kiši mnogo oseti  kilaža automobila. Realno konkurencija bi trebalo da bude mnogo brža, oni su nekih sto kilograma lakši…

Bio sam siguran da ću možda izgubiti prvo mesto, medjutim u prva dva tri kruga sam lagano krenuo gledajući da ne napravim neku grešku, uspeo sam da izdiktiram tempo, napravio odredjenu razliku, nisam hteo više da rizikujem, cilj je bio da pobedim…evo, na svim trkama sam pobedio i još ako ubacim Srbija reli, to je devet trka i devet pobeda. Zaista jedna dobra, vrhunska sezona. Kad uzmem u obzir sva dešavanja ove godine, ne mogu a da ne budem zadovoljan, s obzirom i na pandemiju korone.

Sigurno je da će sledeća godina biti drugačija. Videćemo kako stvari stoje sa pandemijom, sponzorima, budžetom i svim što prati ovaj sport, ali, negde je želja, ne samo moja već i odredjenih ljudi sa ozbiljnih svetskih trka da se opet vratim na svetsku scenu. Sad ne mogu da dajem tačne projekcije…šta god bilo biće nešto dobro. Hvala Vama na podršci, mnogo mi je značila. Ljubim Vas sve ….Ćaos“    

Djordje Djenić -  Mojsvetbrzine.rsčitanja : 393Komentari