home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hamilton

U 2020. godini je Luis Hamilton izgleda često imao sastanke putem aplikacije Zum, pa mu se tako osladilo da ne mora da izlazi iz kreveta i pidžame i da bude pored svog psa. Britanac bi u svom novom ugovoru upravo mogao da dobije klauzulu rada od kuće.

Kako piše Sport Klub, u narednim sedmicama bi trebalo očekivati da Luis Hamilton i Mercedes dođu konačno do dogovora oko novog ugovora. U njemu bi mogle da postoje neobične klauzule, a jedna od njih je i rad od kuće.

"Voleo bih da ostanem u Mercedes jer se ovde i dalje osećam mlado. Imam energije i imam glad. Ova godina je pokazala da možeš da radiš od kuće. Siguran sam da će biti mnogo Zum sastanaka u ugovoru što bi značilo da ne moram da letim toliko. Vreme sa prijateljima i porodicom je vano. Ako bismo počeli sa putovanjima, želim da to vreme provedem sa porodicom i da napravimo uspomene i da slavimo samo to što smo zajedno. Ove godine nisam mogao da ih vidim i to mi je bilo najteže", kazao je Luis Hamilton.

Inače tokom Velike nagrade Turske je šef Mercedesa Toto Volf rekao kako će ugovor sa Hamiltonom verovatno biti potpisan tek posle poslednje trke u Abu Dabiju. Hamilton je u Istanbulu overio osmu titulu šampiona Formule 1 i tako se izjednačio sa Mihaelom Šumaherom.

Izvor: Sportklub.rs

Hamilton: Braun me ubedio u maminoj kuhinji

Luis Hamilton je u Istanbulu ostvario 94 pobedu u Formuli 1 i obezbedio sebi sedmu titulu u najbržem karavanu. Britanac se izjednačio sa Mihaelom Šumaherom na večnoj listi, a šesti put je do trofeja stigao u bolidu Mercedesa.

U redove Mercedesa je stigao 2013. godine posle dugih pregovora. Redove velikana je tada napustio Mihael Šumaher i Hamilton je bio prvi pik da ga zameni. Pregovore je počeo slavni Niki Lauda, jedan od vodećih ljudi tima.

„Priča se da sam se sve dogovorio sa Nikijem tokom trke za Veliku nagradu Singapura 2012. godine. To nije tačno. Pričao sam sa Laudom i vratio se u kući u Monako. Tačno je da je Niki bio prvi sa kojim sam razgovarao, ali nije me tada ubedio da dođem“, priseća sa Hamilton.

Presudan je bio sastanak sa jednim od tadašnjih vlasnika Rosom Braunom.

„Ros je došao u kuću moje majke. Sedeli smo u kuhinji i pili čaj. Objasnio mi je koji su dugoročni planovi tima i koje promene su spremni da naprave.To me privuklo i presudilo da dođem u Mercedes“.

Sa Laudom je kasnije uspostavio sjajan odnos. Slavni Austrijanac, trostruki prvak sveta, je preminuo u maju prošle godine.

„Niki je bio odličan tip. Imam baš lepa sećanja na druženje i rad sa njim. Sećam se da mi je na početku našeg druženja rekao „da u mnogim stvarima ličim na njega“. Kada smo se malo bolje upoznali shvatio sam da je to istina“, izjavio je Hamilton.

Naredna trka u šampionatu Formule 1 na programu je u Bahreinu 29. novembra.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 244Komentari