home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alfa C41

Formula 1 tim Alfa Romeo predstavio je novi C41 bolid za sezonu 2021.

Na gala večeri u Varšavi, Alfini vozači Kimi Raikonen i Antonio Đovinaci imali su priliku da se upoznaju sa novim vozilom, koje je pretrpelo određene promene u odnosu na prošlu godinu.

Kako prenosi Sport Klub, debitantski nastup na stazi bolid će imati u petak u Barseloni, pre nego što se počne sa zvaničnim testiranjima od 12. do 14. marta.

Alfa C41

„Predstavljanje novog bolida uvek je emotivno, pošto predstavlja vrhunac višemesečnih napora svih ljudi u fabrici i početak nove avanture. Naša filosofija ostaje ista – moramo da budemo bolji sutra nego što smo danas. Prošle godine smo završili kao osmi, u predstojećoj su cilj bolji rezultati. Zato je neophodno da naredujemo u svakom segmentu„, rekao je prvi čovek tima Frederik Vasur.

Nova sezona Formule 1 startuje 26. marta Velikom nagradom Bahreina. Sve trke pratite uz Sport Klub kanale.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: GmbH/Photographer GmbH

Plan Ozija za 2022: Zamena ili F1 i Moto GP u istom mesecu

Endru Vestakot, prvi čovek Australijske Gran Pri korporacije, otvorio je mogućnost da od 2022. godine dođe do zamene termina trka za Veliku nagradu Australije u Formuli 1 i Moto GP, ali i njihovog održavanja u istom mesecu.

F1 trka za Veliku nagradu Australije na Albert parku tradicionalno se održava u martu, na početku sezone, dok je Moto GP na Filip Ajlandu u oktobru. Ipak, restrikcije sa putovanjima zbog pandemije koronavirusa dovele su do odlaganja ovogodišnje F1 trke za 21. novembar, što je svega četiri nedelje posle nadmetanja u Moto GP.

Bio je to povod da se iznesu ideje za drugačije termine i u budućnosti, počevši od 2022. godine.

„Posle svega što se desilo, imamo četiri različita scenarija za 2022. godinu. Prvi je da se obe trke održe na početku sezone, u februaru ili martu. Drugi je da one budu na kraju sezone, u oktobru ili novebru. Treći, onaj tradicionalni, jeste da F1 bude na početku, a Moto GP na kraju sezone, a imamo i četvrtu opciju po kojoj bi došlo do zamene termina. Tada bi Moto GP bila na programu na početku sezone, a Formula 1 na kraju“, rekao je Endru Vestakot i dodao:

„Otvoren sam što se tiče svakog scenarija i svestan njihovih prednosti i nedostataka. Za sada je sve moguće, a konačna odluka doneće se kada se finaliziraju kalendari sredinom godine„,

Podsetimo, prošlosezonske trke za Veliku nagradu Australije nisu održane zbog pandemije koronavirusa.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 341Komentari