home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

21 Jul 2021 - 02:19 Sport Link
Hamilton i Ferstapen

Luis: Ako ne bude poštovanja na stazi, ono će se ponavljati

Vozač Mercedesa Luis Hamilton ne zna da li će njegov odnos sa rivalom iz Red Bula Maksom Ferstapenom biti normalan, posle svih dešavanja u trci za Veliku nagradu Britanije prošlog vikenda, ali da je poštovanje na stazi neophodno u narednim nadmetanjima.

Dvojica glavnih kandidata za titulu u Formuli 1 ove sezone bili su deo incidenta na Silverstonu, podseća Sport Klub. U pokušaju da ga zaobiđe, Hamilton je izbacio sa staze Ferstapena i u nastavku trke osvojio prvo mesto, kojim je smanjio zaostatak u generalnom plasmanu za vodećim Holanđaninom na svega osam poena.

Čitali smo brojne izjave u vezi sa slučajem poslednjih dana. Ferstapen je zamerio Hamiltonu na slavlju, dok je on bio u bolnici, neki su potez aktuelnog šampiona nazvali prljavom namerom, a drugi smatraju da je u pitanju bio samo trkački incident.

Posle svega, Ferstapena i Hamiltona čeka novo nadmetanje predstojećeg vikenda na Hungaroringu.

„Ne znam da li ćemo imati normalan odnos. Otvoren sam za tako nešto, nemam nikakav problem, ali ne znam ni šta ćemo reći jedno drugom u narednoj trci„, ističe Britanac i dodaje:

„Biće to samo nova trka, nastavićemo da napadamo jedan drugoga, međutim, potrebno je poštovanje na stazi. Ako ga ne bude, pretpostavljam da će se onakve stvari često dešavati. Ja dajem sve od sebe da ostanem maksimalno čist„.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Reuters

Hil: Hamilton se poneo kao ulični borac

Ni dva dana posle teškog incidenta između Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena na stazi Silverston strasti se ne smiruju.

Holanđanin čiji bolid je udario Britanac je završio u bolnici, dok je Hamilton zbog incidenta kažnjen sa deset sekundi. Na kraju je došao do pobede koju je burno proslavio. Svoje mišljenje o dešavanjima na Silverstonu izneo je i Dejmon Hil, proslavljeni britanski vozač.

„Hamilton se poneo kao ulični borac. Hteo je da pokaže šta može da uradi ako ga neko izazove. I mislim da će ovo imati psihološki uticaj na Maksa. Shvatiće da Hamilton ne beži od borbe i da neće tako lako prepustiti tron“, rekao je Hil.

Zbog preticanja Hamiltona pri velikoj brzini, Ferstapen je završio u ogradi. Prava je sreća što nije završio sa težim posledicama.

„Sada je mnogo toga na Majklu Masi, direktoru za trke u Formuli 1. Mora da izađe i da kaže „postoji stvari koje ne smeju da se rade u našem sportu pri ekstremnim brzinama. Veliki je rizik za bezbednost. Moraće da disciplinuje vozaće i da strožije kažnjava vozače kada dođe do kontakta“, rekao je Hil.

Izvor: Sportklub.rs

Horner: Neprihvatljivo je da šefovi timova lobiraju

Tokom trke za Veliku nagradu Velike Britanije šef Mercedesovog tima Toto Volf je otrčao da razgovara sa stjuartima oko udesa koji su imali Luis Hamilton i Maks Ferstapen. Do mesta ovog razgovora je dotrčao i glavni čovek Red Bulovog tima Kristijan Horner koji misli da je "lobiranje" kod stjuarta tokom trke nedopustivo.

Dok je trajao prekid Velike nagrade Velike Britanije šef Mercedesa Toto Volf je direktoru trke Majku Maziju poslao imejl sa objašnjenjem zašto Luis Hamilton nije kriv za udes sa Maksom Ferstapenom. Tada je Volf dobio preporuku da ode do stjuarta da sa njima razgovara, a odmah je otrčao na isto mesto i Kristijan Horner.

„Video sam Tota da lobira kod stjuarta i čuo sam da ide tamo to da radi. Tako da sam i ja otišao kako bi naši interesi takođe bili zastupljeni. Ne mislim da je ispravno da šefovi ekipa mogu da idu da lobiraju kod stjuarta. Trebalo bi da stjuarti budu zaključani kako ne bi bili pod uticajem. Nedopustivo je da je otišao da lobira. Hteo sam da davanje mišljenja bude izbalansirano, ne da utičem ili da pritiskam stjuarte„, rekao je Kristijan Horner.

Šef Red Bula insistira da niko ne bi trebalo da ide kod stjuarta i da utiče na njihove odluke.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 362Komentari