home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Borković

Poznata i veoma brza belgijska staza Spa Frankoršamp, dugačka 7 kilometara, bila je krajem ovog vikenda baš teška i pre svega malerozna za najuspešnijeg automobilistu Srbije, 36. godišnjeg Pančevca Dušanu Ducu Borkovića.

Naime naš šampion je posle 16. pozicije na kvalifikacijama prvu trku okončao na 12. (zaostatak za pobednikom 25.215 sekundi), a drugu na 14. mestu (zaostatak 1.22.508 minuta) u konkurenciji 20 i 19  vozača.

U Belgiji je osvojio 7+3 …10 bodova i zauzima 9. mesto u generalnom plasmanu TCR Europe, posle 8 trka.

Odmah posle druge trke, po običaju se putem video poruke obratio svojim navijačima i pored ostalog rekao:

„Bilo je dosta gore nego u prvoj trci. Uoči početka je počela da pada kiša. Svi smo rizikovali sa gumama, moj tim i ja smo se odlučili za skroz kišne gume, medjutim već kada sam izašao na stazu video sam da se suši…naš izbor guma je bio ubedljivo najgori……vozio sam celu trku sa kišnim gumama i na kraju su bile potpuno spaljene…menjali smo i prednje i zadnje amortizere, imali smo dosta problema sa automobilom….okrećemo se novoj trci na Nirburgringu, ovo ovde je vikend za zaboraviti“.

Borković je i na stazi Spa vozio sa dodatnim balastom od 30 kg. U krugovima takmičara opet se pričalo o ispravnosti dodavanja kilograma….tehnički problemi, pogrešan izbor pneumatika i dodati balast učinili su svoje….ali neće ga biti tokom sledeće dve trke…..Na izuzetno brzoj stazi Spa, gde je prosek bio preko 160 km/h…a maksimalno se vozilo znatno iznad 200 km/h u obe trke je pobedio Španac Mikele Askona sa „kuprom kompetition“, najnovije generacije.

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rsčitanja : 369Komentari