home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Maserati MC20 GT2

Maserati sa dva rendera najavljuje zvanični dolazak trkačkog modela MC20 GT2.

Trkački MC20 GT2 će se pojaviti sledeće godine, i to u Fanatec GT2 European Series šampionatu.

Baziran na serijskom MC20, ova verzija GT2 ispunjava FIA propise kao trkački automobil sa jednim sedištem koji nije legalan za puteve, a pokreće ga verzija Maseratijevog novog 3,0 litarskog twin-turbo V6 motora. Njegova snaga će tek biti objavljena, mada u Maseratiju ističu da je osnovna verzija sa 630 konjskih snaga trenutno u razvoju.

Maserati MC20 GT2

Uparen je sa šestostepenim sekvencijalnim trkačkim menjačem, dok se snaga prenosi na zadnje točkove.

Tu su i mehanički diferencijal sa ograničenim proklizavanjemm, GT2 homologovana trkačka karoserija, trkački sigurnosni pojasevi u šest tačaka, volan od ugljeničnih vlakana, kamera u automobilu, klima uređaj, podesivi trkački ABS, monitor pritiska u gumama...

Neki od dodataka su opcioni i Maserati navodi da su moguće dalje promene opreme tokom razvoja vozila.

„Vodi nas naša strast, kako na putu tako i na stazi,“ komentariše Davide Grasso, izvršni direktor Maseratija. „Imamo dugu istoriju svetske izuzetnosti u motosportu i ponosni smo što se trkamo sa izvanrednim MC20. Trke su oduvek bile Maseratijevo prirodno stanište i sada, kako u Fanatec GT2 European Series šampionatu, tako i u šampionatu Formule E, ovaj brend počinje novi početak od svojih korena da bi gradio budućnost”.

Zvanični debi Maseratija MC20 GT2 u motosportu je planiran za sledeću godinu.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 227Komentari