home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Silvan Žintoli

Usred gužve nastele najavom Suzukija da gasi svoj motosport program na kraju sezone, lako je zaboraviti sve ljude koji će za par meseci ostati bez posla.

Uistinu, iznenadna odluka japanske kompanije i šturo saopštenje od odlasku iz MotoGP i EWC šampionata je naišlo na dosta kritika.

Nekadašnji MotoGP, WSBK i BSB vozač, Silvan Žintoli, će ostati bez dve važne uloge na kraju godine, jer je predvodio razvojni proces GSX-RR mašine u premijernoj klasi i vozio Yoshimura SERT u EWC.

Silvan Žintoli

Kao znak zahvalnosti, Suzuki je Žintoliju poklonio unikatni primerak Hayabusa motocikla. Poklon mu je predat tokom ceremonije na Donington Parku. Motocikl ima prepoznatljivu crveno-plavo-crnu grafiku, koja podsea na Žintolijevu trkačku mašinu u EWC.

I mada Žintoli nije sveprisutan na trkačkoj sceni kao tokom dana vožnje u MotoGP i WSBK šampionatima, i dalje ima reputaciju jednog od najtraženijih razvojnih vozača.

Za mnoge, upravo je Žintoli neopevani junak Suzukijeve titule 2020. godine, jer su njegove povratne reakcije bile ključne za stvaranje konkurentnog GSX-RR.

Francuz je tokom svoje karijere dva puta osvajao naslov svetskog prvaka. 2014. je Apriliji doneo WSBK naslov, da bi 2021. uz Gzavijea Simeona i Grega Bleka osvojio EWC titulu.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 297Komentari