home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lorenco

Trostruki MotoGP svetski šampion Horhe Lorenco najavio je da će u predstojećoj sezoni nastupati za Huber Racing u Porsche superkupu.

Španac se povukao iz MotoGP-a na kraju 2019, nakon sezone prekinute povredom, ali je nastavio da koristi prilike za nastup u svetu četvorotočkaša.

Prošle godine je vozio u Porsche Carrera kupu u Italiji, završivši sezonuna 14. mestu u poretku vozača, a takođe je nastupio kao gost u Porschee superkupu na Imoli. Taj nastup je završio na 30. mestu.

Sa tim iskustvom će Lorenco će ove godine voziti u Porsche superkupu i to na stalnoj osnovi.

„Srećan sam što mogu da objavim da ću se takmičiti u Porsche superkupu s Huber Racing timom“, napisao je Lorenco na društvenim mrežama.

Porsche superkup počinje u Imoli od 19. do 21. maja, a završava se u Monci 1. i 3. septembra.

Ovo označava najnoviju fazu Lorencove motosport karijere nakon MotoGP-a, pošto je takođe pokazao interesovanje za DTM prošle godine.

Lorenco je razgovarao sa bivšim šefom DTM-a o ulasku u seriju, ali izgleda da su planovi stavljeni na čekanje otkako je nemačko prvenstvo preuzeo ADAC.

Bivši MotoGP rival Andrea Dovizioso se već pojavio u DTM šampionatu, kao i devetostruki WRC šampion Sebastijan Leb.

Još jedan MotoGP penzioner se uspešno takmiči na četiri točka. To je Valentino Rosi, koji vozi u GT World Challenge Europe šampionatu.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Arhivačitanja : 316Komentari