home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hertz Team JOTA Porsche 963

Pored dva fabrička Porschea 963 iz tima Porsche Penske Motorsport koji će ove godine učestvovati u Hypercar klasi u Svetskom šampionatu u trkama izdržljivosti koji počinje 17. marta trkom 1.000 milja Sebringa, na sedam kružnih staza širom sveta biće i LMDh Porsche 963 iza kojeg stoji privatna britanska ekipa Hertz Team JOTA.

Kako navodi Klix, uoči početka šampionata otkrivene su "ratne boje“ JOTA-inog automobila sa startnim brojem 38 koji će ove sezone deliti vozači Yifei Ye, Antonio Felix da Costa i Will Stevens, a među sponzorima koji su podržali britansku ekipu ističe se američka kompanija Singer koja se smatra prvim imenom u svetu restomod projekata na temu Porschea 911.

Upravo u Singeru su odabrali posebnu nijansu zlatne boje kao osnovnu boju na karoseriji Porscheovog hypercar automobila, a pored poznate kompanije za iznajmljivanje automobila (Hertz) među značajnijim sponzorima je i kompanija Brady u vlasništvu zvezde američkog fudbala Toma Bradyja.

Hertz Team JOTA Porsche 963

U ekipi Hertz Team JOTA, na čijm su čelu David Clark i Sam Hignett, posebno su srećni i ushićeni što će ove sezone biti i među učesnicima legendarne francuske trke 24 sata Le Mana koja slavi 100. rođendan, a dosadašnji uspesi u Le Manu koje je Team JOTA ostvario u slabijim kategorijama daju im dodatni vetar u leđa.

Treba pomenuti da će na ovogodišnjem jubilarnom izdanju francuskog klasika u najsnažnijoj hypercar kategoriji biti čak 16 automobila. Podsećanja radi, hibridni Porsche 963 koji je baziran na Multimatic šasiji pokreće 4,6 litarski biturbo V8 motor koji razvija 680 konjskih snaga.

Izvor: Klix.ba

Foto: Hertz Team JOTAčitanja : 240Komentari