home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Moto GP Zarko

Žoan Zarko je po prvi put u svojoj karijeri pobedio na jednoj trci premijerne klase, nakon što je u poslednjem krugu pretekao svog timskog kolegu, Horhea Martina.

Martin, jedan od svega tri vozača koji je koristio meku zadnju gumu, je savršeno startovao s pol pozicije. Frančesko Banjaja je takođe dobro počeo trku, ali je brzo izgubio kontakt s vodećim Martinom i drugoplasiranim Bredom Binderom.

Fabio Di Đanantonio je bio u životnoj formi, a već na početku trećeg kruga je pretekao Banjaju.

Mučio se aktuelni šampion da održi korak, a brzo su ga pritisli Zarko, Mark Markes i Aleš Espargaro.

Na čelu, Martin nije pokazivao znake posustajanja, uvećavši svoju prednost na 2 sekunde posle 10. kruga.

Đoan Mir je bio prvi koji je trku na Filip Ajlendu završio padom, nakon kontakta s Lukom Marinijem. Incident je pregledan, ali nikakvih kasnijih akcija nije bilo. Dva kruga nakon Mira, i Augusto Fernandes je završio svoj nastup.

Kako je Martinovo vođstvo naraslo na više od 3 sekunde, borba za drugu poziciju je postajala sve zanimljivija. Di Đanantonio je pobegao Banjaji, da bi potom stigao i Bindera, a 9 krugova pre kraja je uspeo da pretekne Južnoafrikanca.

To nije bilo sve, jer je Italijan upseo da smanji Martinovo vođstvo za četiri desetinke u 20. i 21. krugu. Binder je uspeo da odgovori Di Đanantoniju, naknadno smanjivši Martinovu prednost. Do kraja trke su ostala 5 kruga.

Binder je imao još jedan odličan krug. Smanjio je Martinovu prednost na 1,2 sekunde, dok je Zarko prošao Di Đanantonija i izbio na treće mesto.

Probijao se Francuz i na kraju neminovno napao i svom timskog druga. Prošao ga je u krivini 4, poslednjeg kruga. Tad je nastupio veliki pad za Martina, koji je na kraju trku završio ne petom mestu. Drugo mesto je pripalo Banjaji, dok je odlični Di Đanantonio uspeo da se nađe na podijumu.

Trka je zbog najave lošeg vremena pomerena za subotu, dok uslovi u nedelju nisu dozvolili održavanje sprinta. Naredna runda je na programu već sledećeg vikenda na Tajlandu.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Screenshot / YouTube Moto GPčitanja : 250Komentari