home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Fiat je svoj već odavno legendarni brend Abarth ponovo oživeo prošlogodišnjom promocijom Abarth Grande Punta (pre nekoliko meseci paletu je proširio i Fiat 500 Abarth), a sada se ponovo govori i o novom sportskom roadsteru sa znakom škorpije.

Sama vest o Abarth Roadsteru naime nije nova; prošle godine je britanski magazin AutoExpress (odakle su i ova slike) najavio da Evropski Institut za Dizajn iz Torina (European Institute of Design), sprema predlog budućeg Abarthovog sportskog dvoseda sa imenom SS Roadster (sa karakterističnom kombinacijom crvene i bele boje karoserije i crne za haubu).

Kako sada piše britanski Autocar, prema postignutom dogovoru Fiata i Lotusa, Abarthov novi Roadster sa centralno smeštenim motorom će se bazirati na sledećem Lotusu Elise. Naredna generacija ovog Lotusa će se inače pojaviti 2010. godine i biće nešto širi i duži od aktuelnog modela. Budući Abarth Roadster će se izgledom naravno razlikovati od pomenutog Lotusa, a za pogon je Fiat predvideo četvorocilindrični turbo agregat sa direktnim ubrizgavanjem i oko 240 konja (koji je još uvek u razvoju). 

Abarth Roadster će se na evropskom tržištu pojaviti godinu dana posle Lotusa Elise, a navodno nije isključena ni prodaja u SAD-u.čitanja : 1084Komentari