home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi Ford C-MAX

31 Jul 2008 - 07:00 Top secret Link

Na platformi sledeće, treće generacije Focusa (trebalo bi da se pojavi krajem 2009. godine), Ford priprema i novi C-MAX, koji se očekuje godinu dana posle pomenutog Focusa III.

Iako će budući C-MAX kupcima ponudit svežiji dizajn (mešavina modela S-MAX i Kuga), prostraniju unutrašnjost sa kvalitetnijim materijalima i još bolje vozne osobine, možda je najveća novost da će imati i treći red sedišta i mesta za sedam putnika, kako bi se ravnopravnije nosio sa Opelovom Zafirom. Ipak, već stižu i najave da će kupcima novi C-MAX najverovatnije biti na raspolaganju i u varijanti sa samo pet sedišta, mada je izvesno da Ford, zbog smanjenja troškova, neće ponuditi dve različite karoserijske verzije, kao što je to učinio Renault sa modelima Scenic i Grand Scenic.     

Na osnovu špijunskih slika maskiranog prototipa nastao je i ovaj rendering (objavljuje ga britanski AutoExpress), koji pokazuje da će novi C-MAX biti duži i širi u odnosu na aktuelnu verziju. U prostranijoj kabini će biti upotrebljeni kvalitetniji materijali, dok će njen izgled takođe biti inspirisan nedavnom predstavljenim crossoverom Kuga.

Motori će verovatno biti preuzeti iz sadašnjeg modela, što znači da će paleta obuhvatati benzince i dizelaše od 1,6 do 2,0 litra zapremine, uključujući i ECOnetic verziju sa smanjenom potrošnjom i emisijom CO2, a moguće i novi mali turbo benzinac.

Standardno će se ugrađivati petostepeni ili šestostepeni manuelni menjači, dok će kao opcija moći da se dobije i Fordova nova poluautomatska Powershift transmisija sa duplim kvačilom.čitanja : 5275Komentari