home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi Daewoo Matiz

30 Jun 2009 - 12:08 Top secret Link

Novi gradski automobil iz GM-a, koji će se u Evropi i Severnoj Americi prodavati kao Chevrolet Spark, u Južnoj Koreji (a moguće i u još nekim azijskim zemljama) nosiće ime Daewoo Matiz.

Kao što se vidi sa ovih slika, korejski Matiz se praktično ne razlikuje od brata blizanca sa Chevrolet oznakom, izuzimajući drugačiji prednji gril i odsustvo pragova i alu točkova sa novog Sparka, promovisanog na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi.

Njegova prodaja u Evropi treba startuje ili krajem ove ili početkom 2010. godine, a od početka 2011. biće dostupan i kupcima u SAD-u.  

Novi Matiz/Spark je zadržao veliki deo atraktivnog dizajna koncepta Chevrolet Beat iz 2007. godine, s tim što je dobio još jedan par vrata (sa skrivenim zadnjim kvakama u stilu Alfe), veća stakla i ne toliko sportski prednji kraj.

U početku će novi Matiz/Spark pokretati 1,0 i 1,2 litarski četvorocilindrični benzinci (sa 66KS i 78KS), a bez obzira na svoje male dimenzije (3640 mm dužine i 2375 mm međuosovinskog rastojanja) trebalo bi da pruži dovoljno mesta za pet putnika u estetski atraktivnijoj i kvalitetnijoj unutrašnjosti.   čitanja : 3895Komentari