home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Pre neki dan smo videli novi Minijev Coupe Concept koji će publika moći da upozna na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu, međutim, u tom nemačkom gradu Mini će izložiti i novu Roadster verziju, čija prva zvanična skica je nekako dospela u javnost pre vremena.

Do sada se ovaj novi dvosed najavljivao kao Mini Speedster, ali će koncept u Frankfurtu nositi ime Roadster, mada nije isključeno da serijski primerak (trebalo bi da se pojavi 2011. godine) ipak ponese ime Speedster. Usput, i pomenuti Mini Coupe Concept treba da zaživi kao serijski model tokom 2011.

Kako bilo, Mini Roadster Concept se bazira na postojećoj platformi R57 Minija Cabrio, od koga će međutim imati širi trag točkova, a očekuje se da će se i pod njegovom haubom naći 1,6 litarski turbo motor sa 211 konja i 260 Nm, kao i kod Minija Coupe Concept.

Koliko je za sada poznato, u BMW-u su odlučili da karoseriju za Mini Roadster/Speedster neće proizvoditi austrijska kompanija Magna (koja će međutim proizvoditi budući Mini crossover), već neko treći. 

Na kraju i vest taj Minijev budući crossover (sa mogućim imenom Countryman) definitivno neće biti predstavljen u Frankfurtu, kako se to do sada mislilo, već početkom naredne godine (neki izvori pominju Salon u Ženevi a neki onaj u Detroitu).čitanja : 679Komentari