home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U Fordu navodno rade na još snažnijoj verziji Focusa RS (ima 2,5 litarski turbo motor sa 305KS) koji bi još ove godine bio napravljen u ekskluzivnoj seriji od samo 500 komada i sa motorom od 350 konja.

Sem snažnijeg motora, Focus RS Clubsport (kako će se verovatno zvati ovakav Focus RS) će dobiti i niže i tvrđe podešeno sportsko ogibljenje, poboljšano upravljanje i nova lakša sedišta, dok bi ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) iznosilo oko 5 sekundi.

Što se cene tiče, pominje se da bi Focus RS Clubsport mogao da košta oko 35.000 funti.

Ford takođe radi i na RS varijanti novog 2011 Focusa (predstavljenog na poslednjem Salonu automobila u Detroitu), koji će dobiti i hibridni pogon. To znači kombinaciju 2,0 litarskog EcoBoost benzinca sa direktnim ubrizgavanjem i elektromotora (ovaj potonji bi pokretao zadnje točkove), kao i stop-start sistem i Powershift menjač sa duplim kvačilom.

Sa kombinovanom snagom od oko 300KS, novi Focus RS Hybrid bi do 60 milja na sat stizao takođe za oko 5 sekundi, ali se njegovo pojavljivanje ne očekuje pre 2012. godine. čitanja : 1048Komentari