home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Coupe i Cabrio verzije aktuelnog BMW-a serije 3 su nedavno obnovljeni, dok se potpuno nova generacija "trojke" (fabričke oznake F30) očekuje za dve godine.

Dok se to ne desi, francuski L´Automobile magazine je objavio sliku koja navodno pokazuje kako će izgledati nova serija 3.

Ako je na ovoj slici stvarno buduća "trojka", očigledno je kao inspiracija poslužio BMW CS Concept od pre nekoliko godina.

U svakom slučaju, bolja aerodinamika, regeneracija kočione sile, stop/start sistem i novi benzinski i dizel motori (ni hibrid nije isključen) treba da omoguće veću ekonomičnost i manju emisiju CO2 u odnosu na aktuelnu generaciju.

A u poređenju sa tom aktuelnom generacijom, nova serija 3 će biti nešto duža, sa većim međuosovinskim rastojanjem (plus 38 mm) i širim tragom točkova, dok bi težina trebalo da ostane na sadašnjem nivou.

U ponudi će biti i novi osmostepeni automatski menjač, kao i DCT sedmostepena transmisija sa duplim kvačilom.

Što se karoserijskih varijanti tiče, pored Sedana, Touringa, Coupea i Cabria, paletu će proširiti i potpuno nova serija 3 GT, napravljena po sličnom receptu kao i serija 5 GT.

U vezi kabrioleta još i ovo; buduća "trojka" kabrio će navodno ponovo imati klasičan platneni, umesto tvrdog sklopivog krova.čitanja : 1357Komentari

Nadam se da neće ovako izgledati . Kao da su skinuli neku masku iz noći veštica.

Autor berik 18 Mar 2010, 21:56