home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedna od premijera predstojećeg Salona automobila u Njujorku biće i hibridna verzija Hyundaijeve Sonate.

Korejci su za sada objavili samo ovu teser sliku sa koje se vidi da je Sonata Hybrid dobila daleko agresivniji izgled prednjeg dela u odnosu na standardne varijante.

Što se ostalih detalja tiče, pretpostavlja se da će Sonata Hybrid kombinovati 2,4 litarski benzinac, elektromotor sa 30kW i šestostepeni automatski menjač. 

Ipak, zvanični detalji tek slede.čitanja : 860Komentari

Zašto uporno kombinuju benzinski i elektromotor? Zar ne bi potrošnja bila još niža sa kombinacijom dizel i elektromotora?

Autor Miki 26 Mar 2010, 19:46

@Miki
Pa, pezo je predstavio upravo takvu kombinaciju koju pominjes ( dizel i elektro ) i to bi uskoro trebalo da se pojavi i u prodaji.

Autor Moron 26 Mar 2010, 20:37

@Miki
Benzinski motori svoju najveću snagu i obrtni momenat postižu na višim obrtajima nego dizeli. Samim tim kombinovanjem sa elektro motorom koji su najefektivniji iz stanja mirovanja i na nižim obrtajima kod benzinaca se ostvaruju procentualno veći efekti nego kod dizela.

Autor Ex Italo fan 26 Mar 2010, 22:11

@Ex Italio
Mislim da vise nem oze generalno da se kaze da "Benzinski motori svoju najveću snagu i obrtni momenat postižu na višim obrtajima nego dizeli". Pa, eto ti kao primer VW 1,4 TSI, koji postize max. obr. moment na manjim obrtajima nego vecina dizela.

Autor Moron 26 Mar 2010, 22:20

@Moron

To je zbog toga sto je TSI turbo motor.Za atmosferske motore u vecini slucajeva to ne vazi.

Autor milan 26 Mar 2010, 23:27

Mislite da je kod hibrida fora u tome da SUS motori pokreću generator koji puni baterije? Eeee, onda je to ok... To tako treba!

Autor Dragon Fly 26 Mar 2010, 23:40

Kombinuju se benzin i stuja, jer se u SAD vise upotrebljava benzin.
Otuda i Prius i ova Sonata i ostali hibridi.
Za Evropu ce se verovatno, kao sto neko vec rece kombinovati dizel i struja.

Sto rece Miki "potrosnja bi bila jos niza"...
Mislim da ti automobili nisu tu da bi potrosnja bila mnogo niza, smanjenje emisije itd... vec da nauce ljude da takvi "ekoloski" automobili imaju iste performanse kao i obicni automobili.
I da treba svi da predjemo na njih, inace sto bi na primer u Prius ovaj novi stavili jos jace motor koji jos vise trosi...

Autor Dejan 27 Mar 2010, 15:32