home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Stiže novi Mini

31 Jan 2012 - 13:09 Top secret Link

Mini je pred lansiranjem treće generacije koja se od BMW-ovog preuzimanja ovog britanskog brenda pokazala više nego uspešna. Ipak, pre dolaska nove verzije, sledeće godine će se na tržištu pojaviti Paceman coupe.

Otprilike pola godine nakon Pacemana na tržištu će se pojaviti treća generacija Minija. Po sadašnjim saznanjima, izgled se neće značajno izmeniti u odnosu na trenutni model. Inače, novi Mini će biti prvi pravi tzv. joint venture projekat Minija i BMW-a jer će ubuduće deliti znatno veći broj zajedničkih komonenti, uključujući i deo motorizacije.

U leto 2014. se planira dolazak verzije s pet vrata koja će konkurirati Audiju A1 Sportbacku. Novi i znatno veći Clubman dolazi 2015, a Sportvan sa pet vrata početkom 2016. Krajem iste godine se očekuje i dolazak limuzinske verzije.

Dakle, Minijeva ponuda će postati znatno praktičnija, dok će naglasak na dizajnu i dalje biti osnova svakog novog modela. Ekonomičnost će takođe biti u fokusu BMW-ovih stručnjaka i gotovo sve modele će pokretati 3-cilindrični turbo motori, dok će pogon biti na prednjim točkovima. Naravno, hibridne verzije su gotovo sigurne.

Izvor: Index.hr

Render: CAR Magazinečitanja : 1110Komentari

Porsche blatobrani.
Znači VW (Porsche) preuzima Mini? hahaha

Autor Dejan L 31 Jan 2012, 15:25