home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iako je budućnost Alfa Romea prilično neizvesna (podsećamo da se navodno vode pregovori oko prodaje Alfe Audiju), iz te kompanije redovno dolaze vesti o novim modelima koji bi trebalo da pojave u narednih par godina.

Poslednja vest je da bi novi MiTo trebalo da bude predstavljen 2016.godine, a trenutno u Torinu za njega razmatraju dve varijante. Prva je da bude evolucija sadašnjeg trovratnog hatchbacka i da se na tržištu zadrži oko sedam godina. Međutim, problem je što takav model ne bi bio najpogodniji za globalnu prodaju, a to je upravo ono što želi šef Fiat Grupacije Sergio Marchionne, koji se zalaže za to da druga generacija ovog modela bude dostupna i na tržištu SAD-a. Druga varijanta je da novi MiTo bude coupe crossover, nešto po uzoru na BMW X4, ali sa dimenzijama kao što je Mini Paceman ili Audi A1 Sportback. Takav model bi bio znatno pogodniji za globalnu prodaju.

Nezavisno od toga šta u Torinu odluče, druga generacija će biti bazirana na novoj Fiatovoj modularnoj platformi koja će omogućiti da se MiTo pravi i kao hatchback i kao crossover, pa nije isključeno da se pojavi u obe verzije. Što se tiče motorizacije, naglasak će biti na štedljivim benzincima. Prema sadašnjim najavama, bazni motor će biti Fiatov 2-cilindrični TwinAir turbo sa 100KS koji će moći da radi i na biogorivo i prirodni gas. Na samom vrhu će biti 4-cilindrični MultiAir turbobenzinac sa 200KS, dok Quadrifoglio Verde izdanje još nije potvrđeno. Navodno će u ponudi biti i plug-in hibridna verzija.

Izvor: Novavozila.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Alfa Romeočitanja : 1020Komentari

auto je vrh samo cijena finog modela mnogo kosta.Rabljeni i sad drze dobro cijenu naspram ostalih alfi.
Nadajmo se jos jednom pogotku firme iz aresea

Autor hajka 29 Apr 2013, 18:21

Dodjavola, pocecu da im verujem...

Autor Uros Cuore Sportivo 29 Apr 2013, 18:41

Sad prvo da ga nacrtaju u jedno 16 varijanti.

Autor Nino 01 Maj 2013, 09:33