home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Premijera potpuno novog Ford Mustanga je zakazana za Sajam automobila u Detroitu, što znači da nas do njegove prezentacije deli još pola godine. Do tada, kao i kod svakog drugog noviteta, pojavljuju se razne špekulacije o tome koje karakteristike bi mogle da ga odlikuju.

Najsvežija informacija je da bi mogao da ima novi 10-stepeni automatski menjač koji zajedno razvijaju Ford i GM. Te dve kompanije su se udružile u razvijanju novog menjača kako bi što više smanjili potrošnju i emisiju štetnih gasova kod svojih modela.

To će biti veliki iskorak za novi model, s obzirom da aktuelni ima automatiku sa 6 brzina. Osim novog menjača, novi model će imati i neke, za njega, netipične motore koji su ipak neophodni jer Ford namerava da predstavi Mustanga i u Evropi. Npr. mali (barem za američke pojmove mali) 4-cilindrični turbo benzinac u američkoj muscle car ikoni bi do pre par godina ličio samo na dobar vic. Međutim, sada je postao realnost. Tako će bazni Mustang pokretati EcoBoost turbo benzinac sa 4 cilindra, poznat iz Focusa ST, koji razvija 248KS. Iznad njega će biti pozicioniran 3.7 litarski V6 sa oko 300KS. Potom ponovo ide moderni 2.3 litarski EcoBoost sa 350KS. Top verziju će, kao i do sada, predstavljati Shelby Mustang GT500. On trenutno razvija 662KS, dok će u novom izdanju, zahvaljujući blago tjuniranom 5.8 litarskom V8 motoru, razvijati 680KS.

Osim navedenih motora, još se pominje i 5.0 litarski V8 Coyote sa 429KS. Sve u svemu, motorizaciju novog Mustanga će činiti kombinacija tradicionalnih atmosferskih i modernih turbo benzinskih motora.

Izvor: Novavozila.ba

Render: Mustang6G.comčitanja : 1181Komentari

Ovo opasno dobro izgleda, nadam se da će ga ovakvog napraviti.

Autor MV 31 Jul 2013, 20:27

A što ne naprave 10-stepeni manuelni menjač kad već izigravaju ekologe?

Autor rooster 01 Avg 2013, 23:29

Smesna render slika bez daljnjeg

Autor Trash 02 Avg 2013, 00:12