home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mercedes je novu generaciju C klase prvo predstavio u sedan verziji (W205), zatim je stigao i karavan, kao i C sedan LWB sa produženim međuosovinskim rastojanjem za kinesko tržište. To međutim nije sve jer su u planu i Cabrio, Coupe i SportCoupe verzije.

Prethodnih dana je tokom testova snimljen i jedan maskirani primerak C klase Cabrio, dok se zvanična premijera može očekivati u septembru 2015. godine na sajmu automobila u Frankfurtu (s tim što će prodaja verovatno startovati početkom 2016. godine).

Automobil će imati klasičan, dakle meki sklopivi krov, a u ponudi motora možemo očekivati već poznate agregate iz C klase sedan i karavan.

U gami će se verovatno naći i sportska C63 AMG varijanta, i to sa novim 4,0 litarskim twin-turbo V8 motorom.

Očekuju se i 4MATIC varijante, kao i sistemi Aircap i Airscarf, poznati sa drugih Mercedesovih modela. Podsećanja radi, Aircap je inovativni štitnik od vetra koji se podiže iznad gornjeg ruba vetrobrana i usmerava strujanje vetra 20 cm iznad glava putnika (Aircap se inače može podići do brzine od 160 km/h).

S druge strane, Airscarf je sistem grejanja koji kroz kanale u sedištima i naslonima za glavu usmerava topao vazduh na gore, ka vratu.

Mada za sada nije poznata cena, C klasa Cabrio bi mogla da bude jeftinija od modela SLK.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Više slika na sajtu Worldcarfans.comčitanja : 1020Komentari

Biće vrh sigurno.
Pre bi uzeo C kabrio nego SLK.

Autor Pit 11 Jul 2014, 22:50

http://www.benzinsider.com/2014/10/new-mercedes-benz-c-class-cabriolet-spied/

Autor Pit 21 Okt 2014, 11:03