home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Već ranije je bilo reči o tome da u Lotusu pripremaju "radikalni sportski crossover" čija proizvodnja će se odvijati u Kini, a u međuvremenu se pojavilo par novih detalja.

Lotusov crossover (njegovo ime će počinjati na slovo E) se u prodaji očekuje 2019. godine, a jedan od rivala će mu biti i Porscheov Macan. Zanimljiva je takođe najava iz Lotusa da će njihov budući crossover "biti bolji od Macana."

Vozilo će po sadašnjim najavama biti odmah prepoznatljivo, pri čemu će prednji deo biti inspirisan modelom 3-Eleven.

Prvi čovek Lotusa Jean-Marc Gales ovaj crossover opisuje kao "pravi Lotus", uz najavu da će njegova proizvodnja biti smeštena u novoj Lotusovoj fabrici na jugoistoku Kine. Na početku će se i prodavati samo u Kini, dok će odluka o njegovoj prodaji na drugim tržištima biti doneta kasnije.

Kako se očekuje, zahvaljujući ovom crossoveru Lotus će vremenom svoju prodaju podići na oko 10.000 vozila godišnje.

Po do sada poznatim podacima, Lotus crossover će biti za oko 200-300 kg lakši i brži od rivala iz klase, a što se dimenzija tiče, dužinom i međuosovinskim rastojanjem će biti sličan Macanu i Audiju Q5 (od kojih će međutim biti niži).

U Lotusu tek treba da odluče koji motori će se naći u ponudi, a ovde treba napomenuti da je ovaj proizvođač u poslednje vreme ojačao svoju dugogodišnju saradnju sa Toyotom po pitanju motora i menjača. To znači da možemo očekivati četvorocilindrične pa možda i V6 benzince, kao i hibridnu varijantu. Kasnije će ponudu verovatno obogatiti i turbo-dizelaš.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Carmagazine.co.ukčitanja : 927Komentari