home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Iz Seata je početkom septembra stiglo saopštenje u kome se kaže da će kompanija u periodu od 2015. do 2019. godine u opremu, postrojenja, kao i u istraživanje i razvoj investirati 3,3 milijarde evra.

Ovo se inače opisuje kao najveća investicija u Seatovoj istoriji, pri čemu se najavljuju i četiri nova modela u naredne dve godine.

U međuvremenu je stiglo nešto više detalja o planu nazvanom "Strategy 2025".

Pre svega, jedan od novih modela će biti kompaktni crossover koji će se u prodaji pojaviti u prvoj polovini sledeće godine.

Takođe, Seat će tokom 2017. godine predstaviti i manji SUV/crossover. Izvori bliski Seatu naime kažu da ovaj proizvođač već radi na manjem crossoveru kojim žele da povećaju svoju prodaju, budući da potražnja u ovoj klasi i dalje raste.

Mada za sada i nema mnogo detalja, poznato je da bi novi crossover trebalo da bude napravljen na skraćenoj platformi MQB, odnosno da će se ovde raditi o SUV varijanti nove generacije Ibize.

U saopštenju se navodi da su ovi modeli deo ambicioznog plana o nastavku jačanja brenda i povećanja prodaje koja konstantno raste od 2013. godine.

Seat je najavio i novi program veće efikasnosti proizvodnje (nazvan LEAP), koji će zaživeti u naredne dve godine i koji bi u Martorell fabrici u Španiji trebalo da donese uštede na troškovima u iznosu od oko 100 miliona evra.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: arhiva Autoblog.rs / Designrm.wordpress.comčitanja : 704Komentari