home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Već je bilo dosta reči o Škodinim planovima koji podrazumevaju nekoliko SUV/crosovera modela, a koji će ovom proizvođač pomoći da svoju globalnu prodaju poveća na 1,5 miliona vozila godišnje.

Pre svega, pažnju privlači najavljeni Škodin veći SUV model koji će po najavama raspolagati sa najvećom prostranošću u svojoj klasi kao i gamom VW benzinskih i dizel motora, u paru sa šestostepenim manuelnim i DSG automatskim menjačima.

Premijera za širu javnost će biti odrađena na sajmu automobila u Parizu (od 1. do 16. oktobra 2016. godine), ali će promocija za novinare biti održana nešto ranije, tokom leta.

Do sada se pretpostavljalo da bi ovaj model mogao da nosi naziv Snowman, ali je danas nemački Auto Bild objavio da su u Škodi izabrali drugo ime – Kodiak.

Kodiak bi standardno trebalo da se nudi u verziji sa pet sedišta, a opciono i u varijanti za sedam putnika (s tim što će zadnja dva sedišta najverovatnije biti samo za decu). Takođe, u ponudi će biti 4x2 i 4x4 verzije.

Kako stvari sada stoje, budući Kodiak će imati dužinu od oko 4750 mm, a baziraće se na produženoj MQB platformi.

Što se motora tiče, pominju se benzinci 1.4 TSI sa 150KS, 2.0 TSI sa 180KS i 2.0 TSI sa 220KS, kao i 2.0 TDI dizelaš sa 150KS i 184KS, a ne isklujučuje se ni hibridna verzija.

Takođe, više medija iz Nemačke i Velike Britanije je proteklih meseci pisalo da Škoda za 2017. godinu priprema i Coupe varijantu ovog modela.

Na kraju, Auto Bild piše da bi Kodiak na nemačkom tržištu trebalo da startuje po ceni od oko 24.000 evra

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Renderi: Autobild.dečitanja : 2334Komentari

Zanima me kakav će biti novi Yeti, samo da da Britanci svi redom ne izvrše "sepuku"..

Autor Priapus 18 Dec 2015, 12:38

Samo ga nazovite Shkodilak, Shkorcedes, Shkoudi i da zavrsimo. I onako ide u tom pravcu.

Autor Fordovac 18 Dec 2015, 13:56