home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon promocije Giulije QV sa 510KS, u Alfa Romeu planiraju brojne nove modele ali ostaje pitanje kada će oni i pojaviti u prodaji.

Kako bilo, sem Alfinog SUV-a o kome je nedavno već bilo reči, ovih dana se u medijima pojavljuju i informacije o nasledniku aktuelne Giuliette koji se očekuje za oko dve godine (ako naravno ne bude nekih odlaganja).

I dalje se radi o hatchbacku sa 5 vrata, i to po svemu sudeći baziranom na skraćenoj platformi nove Giulije.

Najzanimljivije je dakle to što bi nova Giulietta mogla da dobije zadnji pogon, a i izgled će velikim delom biti inspirisan Giulijom (što najavljuje i ovaj render iz britanskog Autoexpressa). Takođe, budući da konkurenti iz klase (poput Audija A3 i BMW-a Serije 1) mogu da se dobiju i sa 4x4 pogonom, i nova Giulietta bi takođe trebalo da se opciono nudi i u verziji sa pogonom na sva četiri točka.

Treba međutim napomenuti da bi sledeća generacija BMW-a Serije 1 trebalo da se bazira na UKL1 platformi sa prednjim pogonom, pa bi u tom slučaju nova Giulietta postala jedini hatchback sa zadnjim pogonom u Evropi.

U gami takođe možemo očekivati i sportsku Giuliettu QV, kao i standardne verzije sa turbo benzincima i turbo dizelašima.

Kako stvari stoje, nova Giulietta bi na britanskom tržištu trebalo da startuje po ceni višoj od 20.000 funti, dok više detalja tek sledi.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autoexpress.co.ukčitanja : 1194Komentari

Mozda...

Autor Damko 30 Dec 2015, 22:31

Dobro je da planiraju.

Autor vojvoda 31 Dec 2015, 00:31

pojavice se negde tamo 2023.

Autor driver 31 Dec 2015, 15:48

Bas tako. Nezvanicne informacije kazu 2023 posle zavrsetka treceg svetskog rata!

Autor Roki 04 Jan 2016, 11:18