home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prema navodima izvora, sledeća generacija Volvoa S60 bi na tržište trebalo da stigne najkasnije za dve godine, ako ne i ranije. Naime, Motor Trend javlja, pozivajući se na insajderske izvore da će nova generacija švedske limuzine kupcima postati dostupna možda već 2017, a najkasnije 2018.

Naravno, ovaj model će biti pod velikim uticajem hvaljenog dizajna većeg brata, odnosno modela S90 od koga će pozajmiti osnovne linije, proporcije i pojedine detalje, poput tzv. Thorov čekić prednjih LED svetala.

Takođe, novi S60 će i ubuduće ostati dostupan u dve verzije, odnosno onoj s kraćim i onoj s dužim međuosovinskim rastojanjem koja će biti dostupna na pojedinim tržištima gde proizvođač proceni da postoji veći interes kupaca za modelom s dodatnom ponudom prostora.

Novi S60 će biti značajno naprednije vozilo od svog prethodnika. Naime, očekuje se ugradnja najnovijih bezbednosnih i infotainment sistema, a moguća je dostupnost i sistema polu-autonomnog upravljanja. Osnovu motorizacije će činiti 4-cilinrični motori, a verovatne su i plug-in hibridna kao i ulazna verzija s 3-cilindričnim pogonskim agregatomm. Na vrhu ponude će biti Polestar varijanta snage iznad 300KS koju će pokretati 4-cilindrični kompresorski i turbo motor.

Izvor: Autonet.hr

Renderi: arhiva / Theophiluschin.comčitanja : 705Komentari

Ako mu gepek u novoj izvedbi "dobaci" do 399 litara, biće to za svaku pohvalu ...

Autor moron 15 Jan 2016, 15:22