home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

„Avtovaz“ je najavio da će na Salonu u Moskvi naredne godine predstaviti novu generaciju „lade 4x4“, ali niko iz ruske kompanije ne može da potvrdi da li će legendarna „niva“ zadržati originalnu formu ili će postati klasična SUV.

U „Avtovazu“ postoji struja koja želi da nova „lada 4x4“ bude bazirana na „dačiji daster“, odnosno „renou daster“ (u Rusiji se prodaje pod znakom Renoa) i da se kao potpuno moderan automobil ponudi i na drugim većim evropskim tržištima. „Tvrda struja“, međutim, insistira da „lada 4x4“ ostane automobil koji su 100 odsto razvili inženjeri iz Toljatija, da dolazi samo sa pogonom na svim točkovima i da nastavi da koristi uzdužno postavljen motor „domaće proizvodnje“, najverovatnije 1,8-litarski benzinac. „Lada 4x4“ bi trebalo da ostane model namenjen isključivo za vozače u Rusiji sa fantastičnim terenskim sposobnostima.

Predstavnici „Avtovaza“ su, kako bi umirili javnost, pustili saopštenje da „kompanija trenutno istražuje najbolju opciju za platformu lade 4x4 kako bi automobil prati globalne trendove u segmentu SUV modela sa 4x4 pogonom“. Takođe, testiraju se motori snage do 200 KS. Iz svega, može da se zaključi da će „Avtovaz“, ipak, odlučiti da iskoristi maksimum iz saradnje sa grupacijom Reno-Nisan, odnosno da će nova „lada 4x4“ biti jeftinija i izdržljivija verzija „dastera“.

Izvor: Mojauto.rs

Render: Kolesa.ručitanja : 967Komentari