home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kao pravo iznenađenje je dočekana informacija da je Škoda testirala osveženu verziju svog vodećeg modela Superb, samo 12 meseci nakon što je predstavljena nova, treća generacija. Izgleda da proizvođač automobila iz Češke radi na ažuriranju ovog automobila.

Naime, izgleda da je reč o prototipu koji je već ranije bio testiran, i nema nikakvih vizuelnih promena, i kamufliran je samo prednji deo i farovi. Međutim, kamera koja je montirana na krovu nas navodi da verujemo da će osveženi model Superb dobiti neke autonomne funkcije vožnje koje će biti preuzete verovatno s nekog od vozila iz velike Volkswagen grupacije.

Očigledan odgovor na pitanje šta Škoda radi sa ovim modelom bi svakako bio da hoće da ga malo osveži, ali još jedan mogući odgovor jeste da hoće od njega da napravi prvo plug-in hibridno električno vozilo, za koje je već potvrđeno da će biti predstavljeno tokom 2019. godine. Očekuje se da će ono imati isti TSI turbo motor zapremine 1,4 litara uparen sa električnim motorom iz modela Passat GTE koji proizvodi 114 konjskih snaga (85 kilovata). Ukupna izlazna snaga kombinacije ova dva motora bi iznosila 215 konjskih snaga a emisija šetnih gasova bi iznosila svega 39 grama po kilometru.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: Motor1.comčitanja : 563Komentari