home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi E-Tron Quattro

Audi se priprema za pravljenje i prodaju električnih vozila, a njihov E-Tron Quattro nedavno je viđen tokom testiranja u Evropi.

Ovo vozilo predstavljeno je najpre u formi E-Tron Quattro koncepta, a proizvodna verzija zadržala je sličan izgled, sa manje dramatičnom prednjom maskom.

Plastične obloge karoserije, nagnut vetrobran, tanki retrovizori sa integrisanim pokazivačim pravca takođe su deo njegovog dizajna, uz krovne šine i strmu liniju krova koja se spaja sa spojlerom na poklopcu prtljažnika. Pozadi vidimo LED farove i nedostatak izduvnih cevi.

E-Tron Quattro u proizvodnju ulazi iduće godine u Briselu. Audi nije otkrio mnogo o ovom krosoveru, osim da će biti pozicioniran između Q5 i Q7 modela. Njegovo prodajno obećanje je „spoj sportskog duha, vozačke dinamike i efikasnosti”.

Performansne specifikacije još uvek su nepoznate, a koncept ima tri električna motora koji mogu proizvoditi 496 KS i više od 800 Nm obrtnog momenta. Tako je koncept do 100 km/h stizao za 4.6 sekunde, uz maksimalnu brzinu od 210 km/h. Autonomija mu je iznosila 500 km, a mogao je da se napuni u potpunosti za samo 50 minuta.

Izvor i više slika na sajtu Totalcar.rs

Foto: CarPix for CarScoopsčitanja : 230Komentari