home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

BMW M2 Competition

13 Feb 2018 - 23:56 Top secret Link
BMW M2 Competition

Kao što je već dobro poznato BMW će, kao odgovor na zahteve entuzijasta za snažnijom verzijom modela M2 (fabrički ima 370KS i 465 Nm), tokom ove godine odgovoriti jačom varijantom.

Još ranije su se pojavile nezvanične vesti da će naziv tog modela biti M2 Competition, što sada potvrđuju i ove špijunske slike koje je objavio BimmerPost (a koje pokazuju natpis "M2 Competiton" na panelu sa instrumentima).

BMW M2 Competition

M2 Competition treba da se pojavi tokom aprila (što znači da bi promocija mogla da bude i na sajmu u u Pekingu), dok će proizvodnja zvanično početi u julu (isporuke prvim kupcima će uslediti krajem leta).

Kako bilo, automobil će se odlikovati sa više snage, modifikovanim oslanjanjem i 19-inčnim točkovima.

Pod haubom će biti 3,0 litarski šestocilindrični motor iz modela M3/M4, ali ovde sa snagom od 405 konja i blizu 500 Nm obrtnog momenta (u kombinaciji sa 7-stepenim M-DCT ili 6-stepeni manuelnim menjačem).

BMW će M2 Competition između ostalog ponuditi i u novim Silver Hockenheim i Sunset Orange bojama, a unutrašnjost će odlikovati sportska sedišta sa crnom Dakota kožom i kontrastnim Polar Blue ili Kyalami Orange šavovima.

Naravno, M2 Competition će biti i značajno skuplji od sadašnjeg regularnog M2, pa je tako nemački magazin Auto Bild procenjivao da bi njegova cena mogla da iznosi i svih 75.000 evra.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Foto: BimmerPostčitanja : 217Komentari