home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rolls-Royce Cullinan

Rolls-Royce Motor Cars je danas definitivno i zvanično potvrdio da će se njihov novi model zvati Cullinan (naziv je dobio po istoimenom dijamantu), demantujući tako neke špekulacije koji su se u vezi imena pojavljivale prethodnih meseci.

Britanci inače u ranije objavljenom saopštenju ovo vozilo ne vode kao SUV ili crossover, već ga opisuju kao "povišeno vozilo, za sve terene".

Rolls-Royce Cullinan

Treba podsetiti da je testiranje maskiranih test vozila na javnim putevima zvanično počelo u decembru 2016. godine, a između ostalog se ispituju ponašnje oslanjanja, pogon na sva četiri točka, aluminijumska struktura...

Rolls-Royce Cullinan

Vozila se testiraju na brojnim lokacijama širom sveta, od Arktičkog kruga gde je pažnja naravno posvećana ponašanju u zimskim uslovima, pa do regiona Bliskog istoka gde se testiraju na najvišim temperaturama i izazovnim pustinjskim uslovima.

Rolls-Royce Cullinan

Kako stvari sada stoje, premijera Cullinana treba da se održi krajem leta ove godine, i to prvo sa 6,5 litarskim V12 motorom. Prodaja će startovati do kraja ove godine, ali se prve isporuke očekuju početkom 2019.

Kasnije možemo očekivati i proširenje ponude, možda i sa plug-in hybrid verzijom.

U svakom slučaju, Cullinan će sigurno pomoći ovoj kompaniji da svoju prodaju poveća na više od 5.000 vozila godišnje (tokom 2017. prodali su 3.362 vozila).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 389Komentari