home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
psa lav

PSA Grupa je kratkim saopštenjem i teaser slikama potvrdila da će uskoro predstaviti svoje nove modele u Leisure Activity Vehicles segmentu (LAV).

To znači da nas očekuju naslednici Citroen Berlinga i Peugeot Partnera, kao i verzija sa znakom Opela, budući da je ovaj potonji od prošle godine deo PSA Grupe.

psa lav

Za sada i nema mnoog detalja, ali je poznato da su ova vozila napravljena na inovativnoj platformi baziranoj na Efficient Modular 2 platformi (EMP2).

Takođe, PSA Grupa će ova vozila ponuditi u putničkim i komercijalnim varijantama, sa izborom od dve dužine, kao i sa 5 i 7 sedišta.

Njihova proizvodnja će se odvijati u fabrikama Vigo (Španija) i Mangualde (Portugal), pri čemu će za njih biti dostupna najnovija generacija pogonskih agregata i sistema pomoći vozaču.

Naravno, bez obzira na istu bazu, ova tri vozila će se međuosobno vizuelno razlikovati, jer će ih odlikovati elementi karakteristični za svaku marku posebno. 

U svakom slučaju, PSA Grupa najavljmuje da će vozila postaviti nove standarde
u svojoj klasi, a koji se tiču ekonomičnosti, komfora, ergonomije, modularnosti, zapremine tovarnog protora, bezbednosti i robusnosti.

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 432Komentari