home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
mercedes cla

Aktuelna generacija Mercedesa CLA (uključujući i CLA Shooting Brake) je poslednji put obnovljena pre dve godine, ali polako se približava vreme za potpuno novu generaciju. 

Nemački mediji pišu da će novi CLA stići tokom sledeće godine, i to na MFA2 platformi, pri čemu će u odnosu na sadašnji model imati veći prtljažnik i više mesta za putnike pozadi.

Uz moderniji izgled eksterijera, pažnju će privlačiti i izmenjeni enterijer, a posebno digitalna intrument tabla (sa ekranima od 7.0 do 10.25 inča, u zavisnosti od verzije), još kvalitetniji materijali, sedišta sa hlađenjem i masažom, kao i ventilacioni otvori u obliku turbine.

Posebno mesto će zauzeti novi infotainment sistem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), koji ima sposobnost učenja zahvaljujući veštačkoj inteligenciji, kao i inteligentno upravljanje glasom.

Od motora se za sada pominju dva benzinca i jedan dizelaš, poznati iz nove A kalse. To su 1,33 litarski benzinac sa 163KS i 250 Nm, pa 2,0 litarski benzinac sa 224KS i 350 Nm, kao i 1,5 litarski dizel agregat sa 116KS i 260 Nm.

U zavisnosti od verzije, ugrađivaće se šestostepeni manuelni i sedmostepeni menječ sa dvostrukim kvačilom, a biće dostupan i pogon na sva četiri točka.

Kasnije će stići i druge verzije, među njima i AMG varijante.

Budući da nova A klasa u Nemačkoj startuje od 30.232 evra, procenjuje se da će cene za novi CLA u toj zemlji počinjati od oko 35.000 evra.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autobild.dečitanja : 2291Komentari